Beklenen konsolun yeni özelliği

CHIP Online
04-01-2012, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Uzun zamandır hakkında konuşulan oyun canavarının en yeni özelliği bakın ne olacak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bekl ... ozelligi_31225.html

Resimlerle: İşte Nintendo Wii U!

Nintendo hali hazırda bulunan Wii Shop ve DSi Shop ile birlikte kullanıcılarına birçok uygulama sağlıyor ama kulağımıza gelen söylentilere göre Wii U piyasaya çıktığında, kendisine özel tam teşekküllü bir uygulama mağazasına (App store) sahip olacak.

The Daily'de çalışan Matt Hickey'e göre Wii U piyasaya çıktığı anda beraberinde en ince noktasına kadar düşünülmüş bir App Store'u da getirecek. Fakat bu haber ne kadar doğru? Hickey konu hakkında Wii Shop'un ve DSi shop'un bir çok araç gereç ve uygulama sağladığını fakat Wii U'nun oyunlar ve basit araçlardan çok daha farklı uygulamalara ihtiyacı olacağına değindi.

Hickey sözlerine şu şekilde devam etti; "Bir uygulama mağazasının ne derece büyük olduğunu hesaplamak için içerisinde ne kadar çok uygulama olduğuna bakmak yanlıştır; tabi amacınız sadece uygulama almaksa o başka... Benim gözümdeki uygulama mağazaları bir adım daha ileriye gidebilmiş ve kapılarını bütün geliştiricilere açmış olanlardır."

Bu sözler henüz Nintendo'nun açacağı yeni App Store'un dışarıdan gelecek olan yapımcılara ne derece imkan tanıyacağına dair kesin bir bilgi vermiyor. Zira konsollar üzerinde oyun geliştiren firmalar fazlasıyla bu camiaya ait ve kendi içlerine dönük oluyorlar. Microsoft Xbox 360 gibi başka yapımcılara kucak açan bir sistemdeki Indie oyunlar bile, Xbox Marketplace'in karanlık köşelerinde duruyorlar.

Evet, etrafta birçok söylenti dolaşmaya başladı ama ilk önce Nintendo'dan resmi bir açıklama gelmesini beklememiz gerekiyor. Vakit daraldı Nintendo; heyecanla seni bekliyoruz...

Tüm konu: Beklenen konsolun yeni özelliği

Resimlerle: İşte Nintendo Wii U!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce de her konsolun bir aplikasyon mağzasına ihtiyacı var mı?

erkan1994
05-01-2012, 21:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

bence her konsala aplikaskyon yerine her konsola kendi içinde yeni yeni özellikler kazandırmak gerekli tabiki bunu da ancak yapımcılar üreticiler düşünmelidir çünkü insanları kandırmaktan başka birşey değildir o app store lar veya uygulamalar tamam belki bir yerde iyidir ama her zaman ona bağlı kalmak korkunç birşeydir bence örnek vermek gerekirse diyelim ben bir konsol aldım ama içinde herşey içinde ve internet bağlı olarak gelirse inannın bana daha fazala satılır hem üretici orta fiyatlı ürün yaparsa bu sefer dünya genelinde süper bir devrimin eşiğine gelir.benden bu kadar.