İyi günler, babamın evin bütün elektronik aletlerini BEKO Bayisiişleten kankasından satın alma inadı sağolsun eve yeni bir bilgisayargelecek:
Intel Core i7 860 2.8 Ghz
4 GB DDR-III 1333 Mhz RAM
1 TB Sabit Disk
ATI Radeon HD4650 PRO 1 GB Ekran Kartı
1- Şeklinde bir sistemi var. Benim sorum bu aletle oyun performansınasıl olur? Ekran kartı sanırım orta seviye, GTA IV, Half-Life 2Episode 3, NFS: Shift gibi oyunları orta-yüksek derece ayarlardaoynayabilir miyim? Vatanbilgisayar, Gold, Penta gibi siteleriaraştırdım, HD 4650 "PRO" diye bir kart göremedim, bu PRO ibaresinedir, neyin nesidir?
2- Sistemle gelen monitörün özelliklerini sayıyorum:
22" Widescreen TFT LCD Ekran
Parlaklık: 300 cd/metrekare
Kontrast oranı: 1000:1
Tepki süresi: 5 ms
Max Çözünürlük: 1680 x 1050
Şimdi ben 6 yıl boyunca değiştirmediğim(Gene Beko)bilgisayarımda 17" Flat, başka bir deyişle tüplü televizyonvari eskibir monitör kullandım, masaüstünde ve oyunlarda kullandığım çözünürlük1024 x 768 idi. Şimdi ise 22" lik LCD ve "Widescreen" bir bebekgeliyor, bu aletle oyunlarda ve masaüstünde hangi çözünürlüğükullanacağım? Widescreen çözünürlükleri normal çözünürlüklerle bir miyoksa fark var mı? Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim.
3- Son olarak, bu sistemle 8-9 yıl idare etmeyi düşünüyorum, 4 GB RAMyeterli olur mu? Çünkü interneti araştırırken bazı yüksek seviyesistemlerde 6, 8 GB RAM değerlerine rastladım acaba gerekli mi?
Yanıtlayanlara çok teşekkür ederim, tekrar iyi günler