beko dizüstünden vista kaldırma

HPQ-User
04-03-2008, 17:30   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

eflatun sormuş:
bilgisayarda vista kurulu ancak kullanmak istediğimiz autocad programı kurulamıyor ancak vistayı kaldırmada sorun yaşadık bu konuda nasıl bir yol izlenmelidir
Yardımınız için şimdiden teşekküğrler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Model    BNB 712 SR     

Peşin Fiyatı    1.896,00 YTL     

Ebatlar         

Ağırlık   0     

Genel Özellikler         

Ethernet   10/100/1000 Mb/s     

Vga (ekran Kartı)   Max. 256 MB Dinamik Video Bellek     

Hdd (sabit Disk)   160 GB SATA     

Ram (hafıza)   2 GB DDR2 667 Mhz     

Fax-modem   56 Kbps     

Monitör   12.1 WXGA (1280x800) TFT & Ultra Parlak     

işletim Sistemi   Microsoft ®Windows® Vista Premium Edition Türkçe     

Cpu (işlemci)   Intel® Core™ 2 DUO T7500 2.20 GHz 4 MB L2 Cache     

Wireless    Wireless LAN - Kablosuz Ağ Bağlantısı     

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Banned
05-03-2008, 01:24   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sorun vista bootloderin kendisinden alt sisteme izin vermemesinden kaynaklanmaktadır.
sisteminize easyBCD programını indirip kurun. menage bootloader seçeneğinden uninstal the vista bootlderi seçip write mbr yi tıklayın. Artık vistayla son görüşmeniz formatta da  sizi engellemeyecek

Not Es-kaza: bu işlemi yaptıktan sonra vistaya geri dönmek isterseniz sistemi vista dvd ile açıp onarma seçeneğinden başlangıç anarmayı seçerek vistayı kullanılabilir hale getirebilirsiniz.

davetci
03-10-2009, 17:38   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

ben dediğiniz şkilde yatım fakat yine  aynı hatayı verdi. yani sabit disk denetlericilerinizi kaldırın veya ...  lütfen yardımcı olurmusunuz

davetci
03-10-2009, 18:02   |  #4  
Taze Üye
7 mesaj
Alıntı: Sefa Adak  
Merhaba

Borga abinin dediklerine ek olarak:

Sata Raıd Driver'ı bulamazsanız bilgisayarı anakartın Cd'sinden Boot edin.Çıkacak olan seçeneklerden Raıd Driver'ı seçin ve disket sürücüye boş bir disket koyun.Sonrasında Xp kurarken F6'ya basıp bu disketi takın.

burdakiSyn Sefa Adak beyin söyledği  boot ne anlama gelmekte??? bunu bana biraz açbilirmisiniz

doping
03-10-2009, 20:58   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

arkadaşım sen anladıgım kadarıyla vistayı silip xp ye geçmeye çalışıyosun kendine xp sidisi hazırlaman gerekecek sata driver li bu konuyla ilgili google den yardım ala bilirsin

OSMAN BAĞÇEVAN
04-10-2009, 01:50   |  #6  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/Ayr ... Rehberi_t85796.html

davetci
05-10-2009, 11:33   |  #7  
Taze Üye
7 mesaj

yok kardeş formatatma ilgili bir sorunum yok. benim pc de beko laptop ben aynı sorunla karşılaşıyorum. burda denileni yaptım bana NTRLR gibi bir hata verdi. ve Xp cd mi tanımadı. ne yapmam gerektiğini bilemiyorum yardımcı olabilirmisiniz.  bir de internette indirdiğim bir xp sp 2  var bunu cd ye neroda Veri diski diye atmam yeterli olurmu ???

OSMAN BAĞÇEVAN
05-10-2009, 13:04   |  #8  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: davetci  
yok kardeş formatatma ilgili bir sorunum yok. benim pc de beko laptop ben aynı sorunla karşılaşıyorum. burda denileni yaptım bana NTRLR gibi bir hata verdi. ve Xp cd mi tanımadı. ne yapmam gerektiğini bilemiyorum yardımcı olabilirmisiniz.  bir de internette indirdiğim bir xp sp 2  var bunu cd ye neroda Veri diski diye atmam yeterli olurmu ???
xp cd nizi tanımadıysa yada format attırmadıysa ya cd de sorun var yada cd/dvd-rw da..

internetten indirdiğiniz sp2 yi yapanlar , virüs yerleştirmiş olamaz mı ?
işletim sistemi kurulu bilgisayara virüs girdiğinde bir sürü olağandışı sorunlar ortaya çıkıyor , bu virüs denilen şey işletim sisteminde gelse sisteminizi nasıl bozacağını tahmin edebiliyor musunuz ?
o işletim sistemine o kadar güveniyorsanız  veri diski diye atarsanız cd çalışmaz..boot edemezsiniz..indirdiğiniz xp cd sinin uzantısı .iso yada buna benzer bir uzantı olması gerekir ve onu direk nero da açıp yazdırmanız gerekiyor..bu illegal işletim sistemini kuracağınıza, bundan hızlı ve iyi bir işletim sistemini legal olarak  neden kullanmıyorsunuz ?windows 7

davetci
05-10-2009, 15:04   |  #9  
Taze Üye
7 mesaj

kardeşim benim kullanmış olduğum bir Xp cd im vardı fakat bunda yapamayınca internettekilerine başvurdum. onlarda başarısız. şimdi sata diriverlerini  tanıtıp n lite de entere edip tekrar denedim olmadı??? ne yapmalıım??

davetci
05-10-2009, 15:06   |  #10  
Taze Üye
7 mesaj

Benim bilgisayarda beko laptop yeni aldım. aynı dediğiniz easybcd ilede denedim olmadı ne yapmam gerekiyor

OSMAN BAĞÇEVAN
05-10-2009, 15:36   |  #11  
Denetmen
6,606 mesaj

xp ile uğraşmayın..en iyisini kurun rahatınıza bakın..