Belirli dosyaları koruyarak format atmak?

spandauer
25-05-2010, 15:16   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
90 mesaj

Merhaba herkese, 
Windows 7 Ultimate 64Bit kullanıyorum. Birkaç gün önce bir torrent sitesindeki splash reklam yüzünden sisteme fake alert trojanları bulaştı. Spyware Doctor with Antivirus kuruluydu fakat etkili olamadı, sadece karantinaya almakla yetindi ve virüsler yapacaklarını yaptılar yine. Başlangıçta açılacak programlarda hepsi listeleniyordu, ben tıkları kaldırıp tamam dediğimde virüs tekrar devreye girip ekliyordu hepsini geri. Regedit, sistem geri yükleme gibi birçok özellik de gitti. Youtube ve diğer internet üzerindeki videolarda ses gelmemeye başladı vs. En son full tarama yaptırdım Spyware doctor ile ve 2 tane yüksek riskte trojan buldu, sildim ama virüsün verdiği zararları geri almam mümkün olmadı. Sistem geri yüklemesindeki tüm geri yükleme noktaları silinmiş. Bilgisayarda aşırı bir hantallık var.

Bu yüzden format atmaya karar verdim fakat hard diskte yaklaşık 220 GB boyutunda 10'dan fazla bluray film var, çoğu da henüz izleme fırsatım olmadığı filmler. Çok büyük bir arşivim yani. Format ile hepsini kaybetmek istemiyorum. Bu kadar büyük bir veriyi de DVD veya flash bellek ile yedeklemek günlerimi alır heralde, mümkün değil gibi birşey. Bu yüzden sormak istedim, format esnasında silinmesini istemediğim dosyaları belirlemem mümkün mü? Google'da biraz araştırdım, birkaç program varmış sanırım bunu yapan, ayrı bir portition (mudur nedir) açıyormuşuz falan. Tam anlayamadığım için sizlere burda sorayım dedim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

spandauer
25-05-2010, 17:12   |  #2  
OP Üye
90 mesaj

Windows 7'de birim küçültme diye birşey varmış sanırım, 150 GB'lik yeni bir bölüm oluşturmak için küçült dedim ve 1 buçuk saat oldu hala bekliyorum, herhangi bir progress bar falan da yok, işlem ne zaman bitecek belli değil. Ekrana bir kez tıkladım, yanıt vermiyor yazdı ve öylece duruyor.

MegaWampire
25-05-2010, 18:00   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
106 mesaj

Windows Xp işletim sisteminde Yerel Disk D:'ye atıldığında dosyalar korunuyor.Windows 7'de böyle birşey yoksa eğer olmaması çok saçma.

mcafee23 ayrılmıştır
25-05-2010, 18:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Alıntı: MegaWampire  
Windows Xp işletim sisteminde Yerel Disk D:'ye atıldığında dosyalar korunuyor.Windows 7'de böyle birşey yoksa eğer olmaması çok saçma.

saçma sapan yorumlar yapmayın...
Tabii ki var ama windows xp veya windows 7 ile alakası yok;senin ikinci hdd'in ya da ikinci partisyonun yoksa işletim sisteminin ne kabahati var.
Arkadaşta zaten çözümü kendi bulmuş harddiski bölmeye karar vermiş.

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 25 Mayıs 2010 18:05
mancukya
25-05-2010, 22:16   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Xp icin format esnasinda bölüm bilgisini oldugu gibi birak diye secenekle bu imkan vardi sadece eski windows silinir yeniyi kurardi ve pcde hersey kaliyordu Seven icin denemedim.

Ama senin sorununa gelince sorununa kesin care olmak icin

1 Sistem geri yükleme kapatmalisin
2 Ccleaner ile dosyalarini temizle
3 Anti malware update tarama el ile sorunlari silme
4 Spybot update, bagisiklama, tarama el ile silme
5 son rötüs icin
 http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/

Bu kasperin silme programidir günlük databaseler icinde olup taratir temizler ve sonra da kaldirir kendisini

Tam emin olmak istersen  http://www.eset.com/online-scanner
yada http://security.symantec.com/sscv6/home.asp?langid=ie&;venid=sym&plfid=21&pkj=MZPFUNFZXDBRODTQTDP

Deniyebilirsin http://ftpclubic22.clubic.com/fi ... _anglais_311762.exe

Buda esetin degisik sahte antivirus temizleme araclarindan birisi

Son olarakta UAC korumasini kapatmayi iyi halt sanmayida birakin UAC olsa durduk yere cikacak bir izin sonrasinda olayi antivirus kacirsa dahi aninda cakardin.

spandauer
26-05-2010, 01:49   |  #6  
OP Üye
90 mesaj

Dediklerinizi denedim, virüsten eser kalmadı pc'de ama nedenini bulamadığım bir hantallık vardı. Bir klasöre girdiğimde windows'un tık sesi 5-6 saniye sonra geliyordu, o derece yani. Hard diski böldüm son çare olarak, lazım olacak dosyaları attım ona. 5mb/s ile kopyalıyordu, saatlerimi aldı ama başardım sonunda. Son olarak da C'ye format attım, şuan sorunsuz. Teşekkürler ilgilenelere..