Merhaba herkese,
Windows 7 Ultimate 64Bit kullanıyorum. Birkaç gün önce bir torrent sitesindeki splash reklam yüzünden sisteme fake alert trojanları bulaştı. Spyware Doctor with Antivirus kuruluydu fakat etkili olamadı, sadece karantinaya almakla yetindi ve virüsler yapacaklarını yaptılar yine. Başlangıçta açılacak programlarda hepsi listeleniyordu, ben tıkları kaldırıp tamam dediğimde virüs tekrar devreye girip ekliyordu hepsini geri. Regedit, sistem geri yükleme gibi birçok özellik de gitti. Youtube ve diğer internet üzerindeki videolarda ses gelmemeye başladı vs. En son full tarama yaptırdım Spyware doctor ile ve 2 tane yüksek riskte trojan buldu, sildim ama virüsün verdiği zararları geri almam mümkün olmadı. Sistem geri yüklemesindeki tüm geri yükleme noktaları silinmiş. Bilgisayarda aşırı bir hantallık var.
Bu yüzden format atmaya karar verdim fakat hard diskte yaklaşık 220 GB boyutunda 10'dan fazla bluray film var, çoğu da henüz izleme fırsatım olmadığı filmler. Çok büyük bir arşivim yani. Format ile hepsini kaybetmek istemiyorum. Bu kadar büyük bir veriyi de DVD veya flash bellek ile yedeklemek günlerimi alır heralde, mümkün değil gibi birşey. Bu yüzden sormak istedim, format esnasında silinmesini istemediğim dosyaları belirlemem mümkün mü? Google'da biraz araştırdım, birkaç program varmış sanırım bunu yapan, ayrı bir portition (mudur nedir) açıyormuşuz falan. Tam anlayamadığım için sizlere burda sorayım dedim.
Yardımlarınızı bekliyorum.