Arkadaşlar merhaba. Sitenize yeni üyeyim.. Hemen mevzuya gireyim. 3-4 gün öncesine kadar ocz reaper ddr2 1066Mhz (2x1) ram aldım. Şuana kadar twinmos ddr-2 kullanmaktaydım (2x1)(gerçi mecburi hala kullanıyorum). Problem ise bellekleri anakartın slotlarına taktığımda pc çalışmaya başlıyor fakat ekran gelmiyor hiçbirşekilde. Bunun üzerine kasaya reset attıp tekrar çalıştırmaya kalktığımda ise önce 3-4 saniye çalışıyor daha sonra sistem kendini kapatıyor ve yeniden başlatıyor tabiki ekran yine gelmiyor ve çalışmaya devam ediyor ben kapatana kadar. Twinmos ramlerle hiçbir problemim yok taktığım gibi pc stabil bir şekilde çalışmaya başlıyor. .. Kullandığım sisteme gelince ;
-Msi p45 intel lga775 neo-f anakart(4 adet ddr-2 slot)
-İntel core 2 duo e7400 cpu
-500W high power psu
Sorunu bu siteden bir arkadaşıma msn aracılığı ile danıştım bana anakartın pilini çıkarıp tekrar takmam halinde pc nin açılacağını söylemişti. Yaptım ve dün akşam gayet güzel çalıştı fakat sabah pc yi açmaya kalktığımda yukarıda anlattığım olay tekrar etti. Belirtmem de fayda var , cpu yu ve ramleri o.c. yaptım ilk ocz leri taktığımda. ocz ler 1300 Mhz i gördü biosta ve akıl edemeden save yapıp pc yi yeniden başlattım. Zaten ne olduysa ondan sonra oldu. Şimdi aklımdaki sorular acaba ramlere bir zarar mı verdim, yoksa ramler ağırca slot yuvalarında oynamamı yapıyor diyecem ama defalarca çıkarıp taktım. Yoksa biosta bir hatam mı var ?
Şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkürler an ve an konuyu takip etmeye çalışıcam.