Bilgisayarıma 2 tane 512Mb ram mi yoksa 1 Gb ram mi taksam ikinin arasında ne fark var.
Bellek
anakartında 2 farklı renkle konumlandırılmış 2 çift ram yuvası varsa örneğin 2*512 ram alıp aynı renkli yuvalara takarak dual kit olarak çalıştırabilirsin daha performanslı olur ama ramlarin dual kit (çift halinde satılan) olmalı. en iyisi sen anakartının markasını ve modelini tam olarak söyle biz de ona uyumlu ram öneririz çünkü piyasada hem ddr hem de ddr2 ramler var ve pinleri birbirine uymuyor.
anakartım yok yeni yeni bilgisayar toplamaya başladımda bi ön fikrim olsun dedim daha sadece kasa aldım. anakartı asus veya gigabyte almayı düşünüyorum anakartım mutlaka ddr2 destekleyecek
kafana göre takıl üstün bir performans farklı olmaz. yani ikisi arasında vooovv ne kadar hızlı denilcek bir fark yok aslında farkı sen dikkat etsende farketmen zor. laf olsun seyran dolsun işde.
ustaları buldum sonunda bana da bir yardımcı olurmusunuz ??
bende abit vt7 dual drr 4 slotlu anakart var .elimde r-data 512 2.5(2.5-3-3-8) ram var ben ram takviyesi yapmak istiyorum.. şimdi benim ddram ın chip i kac? (8-16) dual mı deıl mı nasıl anlarım
en onemlisi 2.el ram almayı dusunuyorum alırken neye di,kkat etmem gerekiyor sorunsuz kullanım için?
not:overlook la falan işim olmaz..
teşekkürler..
Aynı boyut ve hızdaki belleğin, tek slot mu, çift slot mu üzerinde çalışması durumu, eğer sunucular gibi hassasiyet gerektiren durumlar dışında, gözle görülür bir fark yaratmıyor diyebilirim. Ama eğer ileride arttırmayı düşünürsen (ki 2 gb yakında standart olacak gibi) slot sayısından dolayı ilerde değiştirme durumu söz konusu olabilir.
2X512 nin dual channel olması drumunda daha seri çalıştıgını soyluyorlar ki bence pek bir fark yok.Ama çift çekirdek işlemci ile dual channel ram güzel çalışır.
vhkmustaları buldum sonunda bana da bir yardımcı olurmusunuz ??bana yardımcı olacak kimse yokmu acaba??
bende abit vt7 dual drr 4 slotlu anakart var .elimde r-data 512 2.5(2.5-3-3-8) ram var ben ram takviyesi yapmak istiyorum.. şimdi benim ddram ın chip i kac? (8-16) dual mı deıl mı nasıl anlarım
en onemlisi 2.el ram almayı dusunuyorum alırken neye di,kkat etmem gerekiyor sorunsuz kullanım için?
not:overlook la falan işim olmaz..
teşekkürler..
o link i kendi sayfasindan bulmustum. farkli linkler vardi ve onu sectim rastgele...
bu sandra 2007 den işlemcinin ,anakartın sıcaklık degerlerini öğrenebilirmiyim