merhaba!
DDR bellek destekleyen bir anakartım var. anakart üzerinde 4 tane slot var. 256+256 bellek takılı.anakartım 4gb a kadar bellek eklemeye müsaade ediyor.ben ram ı yükseltmek istiyorum. acaba 512+512 daha eklenebilir mi. Yani 256+256+512+512=1536 olacak şekilde.Elimdekileri çıkarmak istemiyorum çünki takacak başka pc im yok.
teşekkürler..
bir de şöyle bir şey aklıma geliyor.msconfig ile nasıl servisleri kapatabiliyoruz;böyle servisleri kapatılmış bir kullanıcı hesabı ekleyebilmek Xp pro da mümkünmü? yani mesela ben x kullanıcı hesabı kullanıyorum, arka planda günlük kullanımda ihtiyaç duyduğum servisler çalışıyor,ama bu da 3D performansını olumsuz etkiliyor.servislerin çoğunun kapatıldığı ve login ekranından seçebileceğim bir y kullanıcı hesabı oluşturmak mümkünmü???
bellekler
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Son Düzenleme: mob ~ 27 Haziran 2006 01:19
Yıllanmış Üye
555 mesaj
O şekilde ram kapasitesini arttırabilirsin.Aynı kapasitedeki ramleri dual olarak çalıştır.Herhangi bir sorun olacağını sanmam.Bu şekilde ram dizilişleri pek tavsiye edilmiyor.Ama böyle kullanan tanıdıklarımdan herhangi bir şikayet duymadım.
Yıllanmış Üye
196 mesaj
tak sennin acından hissedilir bi artıs olucaktır bilgisayar daha raht calısacaktır yap hic cekinme sonrada 256 lıkları satar gene 512 lik alır takarsın belkide iki tane
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj
Ramlerin mhz hızlarının aynı olmasına dikkat et.Misal ddr400 ise 400 mhz hızında calısıyordur ve sen bunun yanına 300mhz ram takarsan (yada tersi 300 e 400) bilgisayarın en yavas olanın hızında calısır.Bunun haricinde hepsini takabilirsin.Sırasını deneme yanılma seklinde halledersin.Bence ilk denemen 256 512 256 512 seklinde olsun.