Microsoft yeni yazılımı Songsmith için hazırladığı reklam filminde öyle büyük bir gafa imza attı ki...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Ben- ... aniyorum_10515.html
Microsoft geçtiğimiz günlerde Windows altında çalışan Songsmith isimli ilginç bir yazılımı indirilmeye sundu. Yazılımın yaptığı iş, özetle sizin söylediklerinizi müzikle birleştirmek ve şarkı haline getirmek.
Microsoft, aslında oldukça eğlenceli bir yazılım olan Songsmith için internet üzerinden yayınlanan bir de reklam filmi çekti. Ama bu reklam filminde gözden kaçmayan büyük bir de gaf yapılmış durumda: "I'm a PC - Ben PC'yim" reklam kampanyasına milyonlarca dolar döken ve Mac ile başa çıkmaya çalışan Microsoft, reklam filminde Apple'ın MacBook Pro'sunu kullanmış.
Reklam filminin ilk bölümünde mutfakta oturan küçük bir kızın babasıyla sohbetini izliyoruz. Ancak küçük kızın önündeki laptop bir MacBook Pro... Apple logosu küçük bir çıkartma yardımıyla kapatılmaya çalışılmış; alüminyum kasa ve laptop'un yan kısmındaki girişler her şeyi açık seçik ortaya koymayı başarıyor.
Doğruyu söylemek gerekirse Songsmith eğlenceli bir yazılım. Ama bu reklam filmi, yazılımın yeteneklerinden çok MacBook Pro vukuatı ile gündeme gelmesine yol açtı. Video bağlantımıza tıklayarak bu reklam filmini izleyebilirsiniz. Ama şunu da belirtmeden geçmeyelim: Songsmith eğlenceli bir yazılım olabilir; ancak 4 dakikadan daha uzun olan bu reklam filmi "biraz sinir bozucu..." İzleyin, kararı siz verin...
Download:
Microsoft Songsmith (Deneme sürümü)
Tüm konu: Ben bir PC'yim (ama Mac kullanıyorum!)
İzleyin: Microsoft Songsmith
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Videoda MacBook Pro kullanılıyor olması bir hata mı, yoksa işin içinde başka bir iş mi var?