Selam. Arkadaşlar o kadar adım adım overclock u okudum olmadı bende mi gariplik var anlamadım. Sistemde otomatik overclock var % de 5 ve % de 10 overclock işliyor daha sonrasında makina açılmıyor. Elle fsb yükselttim 200 le 300 arası seçenek var ama 224 dediği an makina yine açılmıyor . Voltaj ayarı nasıl yapılıyor . İşi iyi bilen biri yardım edebilir mi ???
Sistem :
p4 3.0 hyper threading
p4p800 x asus board
sapphire hd 3850 ekran kartı
ramlar 1 gb + 512 mb + 256 mb + 256 mb
Silverpower 400 w Psu
1 tb sabit disk
Resimler de bios dan.
Ben neden overclock yapamıyorum ???
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,472 mesaj
225'de açılmıyor ise CPU V Core Voltage yazan yeride arttır ama çok arttırma +0.0100 felan arttır kademe kademe yani ;)
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
Daha fazla arttırma
Ramlerin farklı farklı yani hepsi aynı OC potansiyelini göstermeyebilir. RAM frekanslarını olabildiğince düşük tutun birde. (DRAM Frequency)
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
RAM'lerin engel oluyor....
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
Ram frekansını düşüğe getirdim 266 idi sanırım makina açıldı da benim ram lar 400 mhz idi şimdi ben ne yaptım ramların hızı mı düştü yani anlamadım.Ramlerin şuan stok hızından yani 400 MHZ'den yüksekte çalışıyor.
Sen işlemcinin fsb'yi yükseltince RAM'i de yükseltiyorsun ikisi bir birbirine bağlı yani. Eğer Ram'lerin verdiğin frekansı kaldıramıyorsa OC başarısız olur işlemcininde OC potansiyelini baltalar yani