Beni rahatsız eden bir konu var

tBox
18-05-2012, 16:35   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj

Konu da şu Apple ve Android'in kavgası

Hayatımda hiç Apple marka ürün almadım aynı şekilde android de almadım ama kullanan arkadaşlarım çok ve hep onlardan görüyorum deniyorum kullanıyorum(Aynısı iphone için de geçerli). Ama hiçbir zaman bir apple kullanıcısına elindeki telefon yüzünden hakaret etmedim, ve bana göre doğru olan da bu.

Bir insanın parası vardır canı i(x) almak istemiştir alır kullanır mutlu olur bu birine hakaret etmek için yeterli bir sebep değil bence. Aynı şekilde apple fanlarıda bazen aynısını yapıyor fakat onlar hava atarmış gibi diğerlerine yüksekten bakıyor android alanlara fakir gözüyle bakıyor ve bence bu da yanlış.

Benim şu anda yeterli durumum olsa  ve 2-3 farklı seçeneğim olsa apple alırım ben bunu rahatlıkla söylüyorum çünkü hep merak etmişimdir apple ürünlerini ayrıca bazı android özelliklerini de sevmiyorum. Merak ediyorum size de birine hakaret edilmesi doğru mu geliyor ? Büyük ihtimal hayır diyeceksiniz fakat durum böyle değil bakıyorum chip online da haberlere 1 haberde 6-7 sayfa android severler apple tercih edenlere hakaret ediyor. Bu mu doğru ?

Biraz önce android de sevmediğim özelliklerden bahsettim bunlar benim için:
Neredeyse her telefonda var ve bu benim hoşuma gitmiyor rahatsız ediyor

Markette çok fazla trojan var ben genellikle indirdiğim şeylerin kurallarına bakmam direk indiririm ve bu benim için büyük bir dert

Son Düzenleme: tBox ~ 18 Mayıs 2012 16:37
seto__
18-05-2012, 17:30   |  #2  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 43
883 mesaj

Bence yazdıklarına göre sen haklısın. Ben son 1-2 hafta okul yüzünden giremedim. Ne tür hakaretler var?, merak ettim şimdi. Birkaç başlık görmüştüm de bakmaya zamanım olmamıştı. Ha bu arada, sence Android iyi midir? İlgilendiğim bir telefonda var da.
                                                                                                                                              Saygılar.

tBox
18-05-2012, 18:36   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
388 mesaj
Alıntı: emine29  
Bence yazdıklarına göre sen haklısın. Ben son 1-2 hafta okul yüzünden giremedim. Ne tür hakaretler var?, merak ettim şimdi. Birkaç başlık görmüştüm de bakmaya zamanım olmamıştı. Ha bu arada, sence Android iyi midir? İlgilendiğim bir telefonda var da.Saygılar.
Hakaretleri sırayla yazmayacağım ama şunu söyleyeyim kavga edeceğiniz adama bu kadar küfür etmezsiniz

Android iyidir tabiki androidli telefonun olunca en azından canın sıkılmaz diğer bada,wm,syimbian a benzemez. Biraz da teknoloji meraklısıysan tadından yenmez hatta.

Son Düzenleme: tBox ~ 18 Mayıs 2012 18:37
Kapalı Hesap (200174)
19-05-2012, 00:31   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

Android kullananların parası olsa apple'ın ürünlerini (Iphone) alırlar emin ol Gülümseme
Macbook vardı bende arıza verdi tadından yenmiyordu Gülümseme
Apple biraz pahalı satıyor bu doğru Kahkaha
Ama adamlar işinin hakkını veriyor arkadaş

Selçuk İslamoğlu
19-05-2012, 01:09   |  #5  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Alıntı: kesko  
Android kullananların parası olsa apple'ın ürünlerini (Iphone) alırlar emin ol Gülümseme
Macbook vardı bende arıza verdi tadından yenmiyordu Gülümseme
Apple biraz pahalı satıyor bu doğru Kahkaha
Ama adamlar işinin hakkını veriyor arkadaş
Genelde kavgalar ilk cümledeki mantıktan dolayı başlar. Pis fakirler gözüyle bakarsan zaten baştan kaybedersin kavgayı...

Param var ve üstüne para versen herhangi bir iCihaz almam desem? ;) Yeterince muhattap olmak zorunda kalıyoruz zaten mecburiyetten. Şu an Galaxy S2'ye sahibim. Pardon yeterince pahalı olmayabilir yine de biz fakirlere(!). Benim nedenlerim çoğundan farklı

1. Mainstream... Elindeki cihazın markası hariç özelliklerinden bi haber herkesin elinde. Allah aynı kategoriye düşürmesin. Misal bizim binada her 3 kadından 2'sinde var bir iCihaz ama işletim sistemini sorsan "e Apple işte" der...

2. Ben sevmiyorum kısıtlanmayı hiç bir yönden. Telefonu bozacak dahi olsa, istediğim yerden, istediğim yolla, istediğim şekilde uygulama yükleme, kaldırma, verilerini kurcalama, yedekleme, yedeklerde oynayabilme, hatta uygulamaları kendime göre modifiye etmeyi severim. Nalları dikmiş bir adamın benim ne yapmam gerektiğine karar vermesini sevmem.

Android cihazdan cihaza fark olduğu doğru ama kalkıp lütfen 400 TL'lik Android'le 2400 TL'lik iPhone'u kıyaslayarak yapmayın bu işi.  Kıyaslayacaksanız, aynı kategoride üst seviyede Android'lerle kıyaslayın ki bir şeye benzesin...

Kapalı Hesap (200174)
19-05-2012, 03:20   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

Selçuk İslamoğlu haklı 
Nedeni ise ıphone'lar 2 -3 bin liralık cihazlar oldukça pahalı bende nokıa kullanıyorum Gülümseme
Iphone'lar çok pahalı makinalar Iphone almak istesem alırım aslında biraz zorlasak harcamaları kıssak Kahkaha
Ama almamamdaki sebeb 
Şu...
Macbook vardı dedim ya üst mesajda o sorun çıkardı 800 tl masraf belkide daha fazla masraf çıkar dediler yaptırmadım anlıcan bizi aşar Iphone veya macbook zaten macbook'ta hediye idi kendim almadım yaniKahkaha

Ama hakkını yememek lazım şirketin güzel ürünler imal ediyorlar tasarlıyorlar...
Çevremde Iphone kullananlar var şöle bi bakıyorum cihaza harika ötesi cihazlar 
En çok neyi merak ediyorum biliyormusun
Apple ve bmw mühendisleri harika tasarımlar yapıyor bu adamlara ne içiriyorlar Kahkaha

tBox
19-05-2012, 09:37   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
388 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
1. Mainstream... Elindeki cihazın markası hariç özelliklerinden bi haber herkesin elinde. Allah aynı kategoriye düşürmesin. Misal bizim binada her 3 kadından 2'sinde var bir iCihaz ama işletim sistemini sorsan "e Apple işte" der...

2. Ben sevmiyorum kısıtlanmayı hiç bir yönden. Telefonu bozacak dahi olsa, istediğim yerden, istediğim yolla, istediğim şekilde uygulama yükleme, kaldırma, verilerini kurcalama, yedekleme, yedeklerde oynayabilme, hatta uygulamaları kendime göre modifiye etmeyi severim. Nalları dikmiş bir adamın benim ne yapmam gerektiğine karar vermesini sevmem.

Benim için artık kısıtlanması önemli değil hala kullandığım GT-I8000 telefonum var içinde wm6.5 vardı ona android bile yükleyebiliyordum, ama 2-3 hatadan dolayı birkaç kere telefondaki herşeyi silmek zorunda kaldım, ondan dolayı artık çok uğraşmak istemiyorum.

İnsanlar bu adam acaba bu telefonun neyini seviyor diye düşünmeden direk saldırıya geçiyor her iki taraf için de durum böyle ne yazıkki

seto__
19-05-2012, 21:24   |  #8  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 43
883 mesaj
Alıntı: tBox  
Hakaretleri sırayla yazmayacağım ama şunu söyleyeyim kavga edeceğiniz adama bu kadar küfür etmezsiniz

Android iyidir tabiki androidli telefonun olunca en azından canın sıkılmaz diğer bada,wm,syimbian a benzemez. Biraz da teknoloji meraklısıysan tadından yenmez hatta.

bilgilendirme için teşekkürler :)

Son Düzenleme: seto__ ~ 19 Mayıs 2012 21:24