benim bilgisayrın neden yavaş?

HPQ-User
21-01-2008, 22:40   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

arda sormuş:
benim bilgisayrım çift çekirdek olmasına rahmen yavaş?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
benim bilgisayrım çift çekirdek ve casperdır büyük ekran ve çok da kullanışlıdır

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

swordmaster_65
21-01-2008, 22:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,176 mesaj

Sisteminde virüs olma olasılıgı var format atmayı yada tarayıcı programlarla tarat ayrıca sistem özelliklerini ayrıntılı olarak yazarsan daha iyi olur.

crixallis31
21-01-2008, 22:59   |  #3  
Yıllanmış Üye
596 mesaj

Zamanla işletim sistemi şişer ondan kaynaklanıyor olabilir.Disk Birleştirme,disk temizleme yapmanı tavsiye ederim aynı zamanda  başlangıçta gerek olmaya programları kapatarak pc performansında açılış sağlayabilirsin.
disk birleştirme için-->sürücüye sağ tıkla-->özellikler-->araçlar-->şimdi birleştir-->sürücülerin hepsini birşeltir eğer hiç yapmadıysan hepsini yapman zaman alacaktır bir seferde bir tane disk birşeltirme yaapabilrisin.Disk birleştirme yaparken ilgili sürücüyü kullanmazsan daha iyi sonuç alırsın
disk temizleme-->sürücüye sağ tıkla-->özellikler-->disk temizleme-->çıkan seçeneklerin hepsini işaretle(sana gerekecek olan varsa işaretleme o seçeneği) ve temizle gitsin
başlangıçda hız artırmak için-->başlangıç-->çalıştır-->"msconfig" yaz başlangıç sekmesi-->anti hariç hepsini kapatabilrisin genelde ama sen yinede kontrol et bilmediklerini kapatma.Bu başlangıçta hızı artıracağı gibi kapattığın programın açılış hızında az da olsa düşüşe neden olacaktır...
Umraım yardımcı olabilmişimdir.
daha fazla bilgi için pc hızlandırqam yazarsan googleye bunlar hakkında bilgi bulabilrisin.

sonosmanlı
22-01-2008, 00:18   |  #4  
Yeni Üye
26 mesaj

en mantıklısı pc deki önemli dosyalarını yedekle format at..kesin çözüm...

Banned
22-01-2008, 01:03   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

pcyavaşlamalarının 1. sebebi yazılımsal arkadaşların bahsettiği. bunun için
a. disk temizlemesi yapın
b. disk birleştirmesi yapın
c. başlangıçta çalışan programları kontrol altına alın
d. kayıt defteri birleştirmesi yapın
e. otomatik başlayan özellikle programlara ait servislere göz atın
f. özellile trojan sypware taraması ve virüs taraması yapın
g. sürücülerinizin güncelliğini kontrol edin

2. donanımsal sebeblerden yavaşlamalar.

a. tam sabitlenmemiş hardik
b. tam sabitlenmemiş soğutucu ızgaralar
d. kirlenmiş soğutucular (özellikle sizin ki gibi yüksek özellikli işlemciler iyi soğutma ister soğutucu ızgara bir miktar tozlansa bile yavaşlamalar çabuk ısnmalar başlar)
e. termal macunların zamanla özellğini kaybetmesi

sisteminize önce donanım temizliği akabinde yazılım temizliği yapmanızı öneririm.hemen format atıpta akabinde aynı şeyi bulabilirsiniz.