meraba ben yeni üye oldum ve pc den pek anlamam kısaca sorunumu yazayım bilgisayarı gece kapattım diyelim sabah gelip güç düğmesine bastıgımda ekran yok siyah ekran ve no signal dio bip sesi falanda yok klavyenın ısıklarıda yanmıyo sonra kapatıp kasanon içini şole bi yokluyorum işlemcinin fanını falan acıp kapıyorum pc acılıyo ama her zaman deıl acılırsada bı sure sonra tekrear donuyo yıne bastan aynıseylerı yapıyorum :) ısınıyo desem ılk actıgımda sıcak olamaz lutfen bi yardım şimdiden teşekkür.
benim gibisi yok!!!!
- 1
- 2
Sorununu tam olarak anlayamadığımız için yardımcıda olamıyoruz,bunun için ilk önce tüm bilgisayar donanımın nedir onu öğrenmemiz gerekli bize bilgisayarın özellikleri nedir söylermisin lütfen ? (powersupply dahil marka ve model)
Hazır olarak alınmış bir bilgisayarmı yoksa toplama olarakmı almıştın ?
eski 2004 te almıstım p4 p4v8x-x 1.5 gb ddr 400 ati rpdeon 9200 ozurdılerım fazla anlamıyorum zaten oyuzden burdayım cok ozur
bilsem zaten düzgün bi şekilde düzgün bir yere yazardım kusura bakma zamanını aldım
Bilgisayarın AGP sistem ve bu yüzdende artık parçalar çok yaşlı.
Bilgisayar parçalarını söküp takmaktan anlarmısın ? eğer yapabilirsen parçaları sök ve temizle ve eğer imkan varsa format atarak temiz bir sistem kur.
Bende diğer kullanıcılar gibi AGP sistemden geldik ve ne zorluklar yaşattığını biliriz.
Hayır,senin gibisi var.Bugüne kadar senin gibi bir çok insan böyle saçma başlıkları ve benzerlerini ilgi çekmek için kullandı.Sorununu yazsaydın başlığa yardım edecek olan zaten ederdi.Kalıptan kalıba girmene gerek yok!Bu kadar sert çıkmana gerek yoktu daha uygun bir dille uyabilirdin
format atmayı biliyorum c d atıım hemde kac kere parcalarıda soktum taktım devam edıyo heryerini temizledım
işte o sorun :) nası yapabılırım baska pc demı denıyım tek tek
işte o sorun :) nası yapabılırım baska pc demı denıyım tekilk önce ramden başlayalım,eğer 2 adet ayrı ayrı ram varsa sadece birini tak ve öyle dene çalıştırmayı sonra sırası ile başka bir powersupply deneyebilirsin, bu arada elektrik bağlantılarının doğru olduğunu kontrol etmeyi unutma.Bu arada şu anki bilgisayarının artık sadece internet amaçlı olduğunu unutma,en kısa sürede bütçeyi ayarladığın anda bir an önce yeni bir bilgisayar toplamanı tavsiye ederim.
Bu kadar sert çıkmana gerek yoktu daha uygun bir dille uyabilirdinEvet biraz sert oldu ama "Benim Gibisi Yok!" diye bir başlık olunca farklı bir şey bekliyorsunuz.Yardım edin dese alışığız ama işte...Lütfen başlıklara dikkat edelim,çünkü insanlar konulara başlıklara bakarak giriyorlar.
ram ler yeni power da 1 yıllık anakart daysa sorun ne onerırsınız ne alıyım
bence sistemi yenileme zamanın gelmiş hatta geçmiş bile nasıl uçaklarda metal yorgunluğu olur senin sisteminde şu an o aşamada yakında da düşüşe geçer hatta geçmiş bile sorun bence ekran kartı fanının sıkışmasından veya işlemci termal macun yenilemesi yapmadığınızdan kaynaklı !
bence sistemi yenileme zamanın gelmiş hatta geçmiş bile nasıl uçaklarda metal yorgunluğu olur senin sisteminde şu an o aşamada yakında da düşüşe geçer hatta geçmiş bile sorun bence ekran kartı fanının sıkışmasından veya işlemci termal macun yenilemesi yapmadığınızdan kaynaklı !arkadaşımızın söylediğigibi parçaları temizledim demiştin tekrar macunlayıp uygun bir şekilde yerleştirdiğinden emin ol (macunu işlemcinn yüzeyini ince bir zar şeklinde sür benden sana sölmesi )
Sorun %100 anakart veya hard diskte başka yerde aramayın.İkisininde çıkartıp başka bilgisayarda deneyin.Hangisi bozuksa yenileyin.Bencede sorun %100 anakart ile alakalı...
Kartı fiziksel olarak bir kontrol edin iyicene... Kırık , dökük , çatlak , patlak birşeyler var mı ?
O yaştaki anakartlarda özellikle kondansatörlerin ömürleri bitmiş gibidir... Bir kontrol edin patlak kond. var mı ?Benzer sıkıntı bende de vardı 4 adet kond. yeniledim... Şimdi devam...
- 1
- 2