benim işlemcim gerçekten olağanüstü ama biraz gıcık niye derseniz oyun oynarken 90 dereceyi gördüğü halde (şeytan kulağına kurşun) yanmiyor fakat Gıcık olan tarafı ise oyunun en heyecanlı yerinde kapanması. Işlemci amd athlon 64 x2 5200 önceleri böyle yapmıyordu ne oldu bilmiyorum. Soğutma derseniz kapaklar açık, fanlar temiz, macun yeni. Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bu arada benim görüşüm yazılımsal çünkü kapandıği zaman bakıyorum o kadar sıcak değil bios 55 falan diyo ama elle bakıyorum anakartın üzerini o kadar sıcak değil. Yardımlarınızı bekliyorum ALLAH'IN izni ile.
benim işlemcim olağan üstü.
90 derece gerçekten çok fazla oyundayken zorlanınca çok ısınıp kapanıyor olması muhtemel...
amd athlon 64x2 5200 cpu
1gb ram
512 ekran kartı
350 watt psu
250 gb hdd
overclock yok
cpu fanı iyi çalışıyor
şuan internetteyken ki sıcaklıklar şöyle;
cpu 52 derece
anakart 36 derece
lütfen yardım edin
kardeş ben bu olayın 10 katını yaşadım :D.
Daha Yeni Yeni Overcloğu öğrenmiştim acemi merakı işte ne yaparsın birde benim sistem eski 2005 de almıştım işlemci İntel Celeron D 336 anakart Msı ın 9** lü bi yongalı şimdi misafirliğe gitcez ben tutturdum kendi kendime oc yapcam oc yapcam :D . şimdi biosa girdim tabi bu arada soğutma olarak kasada toplamda 3 fan war Biri Cpu Fanı Biri Ekran Kartı Biri De 80mm lik bitane şimdi benim işlemcinin çarpanları haliyle eski olduğu için kilitli bende fsb yi arttırıyom benim işlemcimin çekirdek hızı 2.8 ghz (21x 133 Mhz di) ben tabi uçtum :D bunu birden (21x200) e Çıkartım Saveledim Biosdan Pc yi yeniden başlatınca böyle Normal Sesin 5 Katı oldu Böyle Bende 2 Tane Cd okuyucu war ikisi böle sos sinyali werip ağızlarını açıp çıkarttılar flaan filan bios geldi işlemcinni hızıını gösterdiği yerde 4.20 Ghz i görünce ebenin .... dedim :D biosdan sonra ekran kararıyodu pc yi kapadım açtım artık ekrana hiç biosda gelmiyodu. Açtım kasanın içini çıkartım 1600 W luk BaBa yı (toz torbalı süpürge makinası) wınn die bi ses çıkıyo süpürge makinadan eski günleri hatırlıyon :) fanlara bi tuttum power supply e falan. Görcen Ama Elektirkle çalıştığında bu supply bu kadar hızlı dönmüyodu süpürge makinası bi fürtledi sonra pc taktım falan açtım bios geldi hemen biosa giridm ayarları sıfırladım falan hala turp gibi Gta Sanandreası 1152x864 Çözünürlükte Full Highde Kasmadan oynatıyo :D
Sizlere Ewde Bana Ait Elektronik Parçaların cihazların anlarını yazim :D
İntel Celeron D 336
Msı Anakart(ewde olmadığım için tam oalrak bilmiyom)
512 Mb DDR 400 Mhz Ram
160 GB Seagate Hdd
255W Power Supply
Philips CRT Dombalak Monitör
Sony Type (2000 yılından önce alınmıştı eski kasetli ama pc ye takılabiliyo :D manyak ses çıkarıyo tam bi tarihi eser :) )
Bide Nokia 5800 ExpressMusic
Sony Dcr Video Kamera(Normal Olarak Hayyatta kullanıyozburda ölesine belirttim 999 tl ye almıştık 3 sene önce :) ]
1Gb Philips Mp3 Çalar
Nokia 6600slide'm war ayrıca ben 14 Yaşındayım :D Maddi Durumumuzda öyle çok iyi deil normal bi aileyiz :)
Ek olarak 2 Gb Kingston Flash Diskim WaR yolda Bulmuştum kapağı yok :D
Bide Unutmamak Lazım Airties Modemim War Üstünde 41 Kişinin İmzası war (okuldan falan hepside kızların imzası yani çewremiz geniş :) ]
kardeş ben bu olayın 10 katını yaşadım :D.</p
Daha Yeni Yeni Overcloğu öğrenmiştim acemi merakı işte ne yaparsın birde benim sistem eski 2005 de almıştım işlemci İntel Celeron D 336 anakart Msı ın 9** lü bi yongalı şimdi misafirliğe gitcez ben tutturdum kendi kendime oc yapcam oc yapcam :D . şimdi biosa girdim tabi bu arada soğutma olarak kasada toplamda 3 fan war Biri Cpu Fanı Biri Ekran Kartı Biri De 80mm lik bitane şimdi benim işlemcinin çarpanları haliyle eski olduğu için kilitli bende fsb yi arttırıyom benim işlemcimin çekirdek hızı 2.8 ghz (21x 133 Mhz di) ben tabi uçtum :D bunu birden (21x200) e Çıkartım Saveledim Biosdan Pc yi yeniden başlatınca böyle Normal Sesin 5 Katı oldu Böyle Bende 2 Tane Cd okuyucu war ikisi böle sos sinyali werip ağızlarını açıp çıkarttılar flaan filan bios geldi işlemcinni hızıını gösterdiği yerde 4.20 Ghz i görünce ebenin .... dedim :D biosdan sonra ekran kararıyodu pc yi kapadım açtım artık ekrana hiç biosda gelmiyodu. Açtım kasanın içini çıkartım 1600 W luk BaBa yı (toz torbalı süpürge makinası) wınn die bi ses çıkıyo süpürge makinadan eski günleri hatırlıyon :) fanlara bi tuttum power supply e falan. Görcen Ama Elektirkle çalıştığında bu supply bu kadar hızlı dönmüyodu süpürge makinası bi fürtledi sonra pc taktım falan açtım bios geldi hemen biosa giridm ayarları sıfırladım falan hala turp gibi Gta Sanandreası 1152x864 Çözünürlükte Full Highde Kasmadan oynatıyo :D
Sizlere Ewde Bana Ait Elektronik Parçaların cihazların anlarını yazim :D
İntel Celeron D 336
Msı Anakart(ewde olmadığım için tam oalrak bilmiyom)
512 Mb DDR 400 Mhz Ram
160 GB Seagate Hdd
255W Power Supply
Philips CRT Dombalak Monitör
Sony Type (2000 yılından önce alınmıştı eski kasetli ama pc ye takılabiliyo :D manyak ses çıkarıyo tam bi tarihi eser :) )
Bide Nokia 5800 ExpressMusic
Sony Dcr Video Kamera(Normal Olarak Hayyatta kullanıyozburda ölesine belirttim 999 tl ye almıştık 3 sene önce :) ]
1Gb Philips Mp3 Çalar
Nokia 6600slide'm war ayrıca ben 14 Yaşındayım :D Maddi Durumumuzda öyle çok iyi deil normal bi aileyiz :)
Ek olarak 2 Gb Kingston Flash Diskim WaR yolda Bulmuştum kapağı yok :D
Bide Unutmamak Lazım Airties Modemim War Üstünde 41 Kişinin İmzası war (okuldan falan hepside kızların imzası yani çewremiz geniş :) ]
bunları yazma amacın nedir boş boş yazmıssın
Kapakların açık olması sistemin daha iyi soğuması anlamına gelmez, tam tersine anakart soğutucuları ve bilimum fansız soğutucular kasa kapakları kapalıyken kasa ve psu fanlarının oluşturduğu hava akımı sayesinde soğurlar. Kasanın kapağını açarsanız evet işlemci soğuyacaktır ama diğer donanım ısınır, tavsiyem kasa fanlarınız çalışıyor durumda olsun ve kapakları kapatın. Varsa anakartın ısı takibini yapan bir program yükleyin, (anakartın sitesinde bulabilirsiniz muhtemel) ve buradan takip edin, CPU 80-90 derecede çalışabilir ama anakart üzerindeki kuzey-güney köprüleri 40-50 derecede sorun çıkarmaya başlar.
arkta da aynı işlemci war ama %40 o/c yaptık 2 derece fark etti yüksüzken xD yük altında 52-53 derece oluo xD gerçekten ilginç bi cpu un war xD q-fan controller i açıksa kapat... q-fan controller açıkken 1400-1500Rpm de döner fan haliyle işlemci tam soğumaz kapatınca %100 de döner fan :D bi öle dene :D 90 derce çok yüksek bi sıcaklık ekran kartları işlemcilerden daha sıcak olur ama ekran kartı limitlerini bile geçmiş snn işelemci...
bu durumla karşılaşan hiç yok mu ya da bilgisi olan nedeni ne olabilir çözüm için ne yapmalıyım yardım edin ALLAH rızası için
yok mu yardım edebilecek kimse forum bilginleri neredesiniz
benim işlemcim gerçekten olağanüstü ama biraz gıcık niye derseniz oyun oynarken 90 dereceyi gördüğü halde (şeytan kulağına kurşun) yanmiyor fakat Gıcık olan tarafı ise oyunun en heyecanlı yerinde kapanması. Işlemci amd athlon 64 x2 5200 önceleri böyle yapmıyordu ne oldu bilmiyorum. Soğutma derseniz kapaklar açık, fanlar temiz, macun yeni. Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bu arada benim görüşüm yazılımsal çünkü kapandıği zaman bakıyorum o kadar sıcak değil bios 55 falan diyo ama elle bakıyorum anakartın üzerini o kadar sıcak değil. Yardımlarınızı bekliyorum ALLAH'IN izni ile.İşlemciniz zarar görmemek için çok yüksek ısıya geldiğinde sistemi kapatıyor. Bu da olması gereken şey zaten. Ama 90 dereceyi görüp yanmaması işlemciyi olağanüstü yapmaz.
" Soğutma derseniz kapaklar açık, fanlar temiz, macun yeni " diye yazmışsın.
1- kapakların açık olması, kapalı olup yeterli sirkülasyona sahip kasa soğutması kadar verimli olmaz
2- Kullandığınız macun yetersiz veya kalitesi kötü olabilir.Kasanın kapaklarını kapatarak yeterli hava sirkülasyonu sağlayın ve bilinen bir markaya ait yeteri miktarda macun uygulayın. Eğer bunlara rağmen sorun devam ediyorsa işlemciniz hasar görmüş demektir.