Benim Sorularım

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Hiper£l£v£nKids
22-06-2009, 22:12   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

1)Windows 7'nin planlanan çıkış tarihi nedir?
2)Internet Explorer Türkiye'de de zorunlu olarak gelecek mi?
3)Windows 7 ile yeni bir Media Player gelecek mi?
4)Türkçe sürüm İngilizce sürümden ortalama kaç gün sonra piyasa çıkacak?
5)Gereken sistem gereksinimleri nelerdir?
6)İstenirse görsel arabirim kapatılabilecek mi?
7)XP'den geçiş olacak mı?

Microsoft
05-08-2009, 11:24   |  #2  
Microsoft
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

1) Windows 7'nin planlanan çıkış tarihi nedir?
Windows 7, 22 Ekim 2009 tarihinde piyasaya çıkacaktır.

2) Internet Explorer Türkiye'de de zorunlu olarak gelecek mi?
Windows 7’yi tüm dünyada aynı anda kullanıcıların hizmetine sunabilmek isteyen Microsoft, bu arada Avrupa Birliği rekabet yasalarına uyum sağlayabilmek amacıyla Internet Explorer 8 (IE 8) ve Windows 7’yi Avrupa’da ayrı ayrı sunacak. Ancak bilgisayar üreticileri ve kullanıcılar arzu ettikleri takdirde İE 8’i Windows 7’ye kolaylıkla yükleyebilecekler. Avrupa Ekonomik Alanı’na dahil ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor.  Dolayısıyla Türkiye’deki bir Windows 7 kullanıcısı IE 8’in sunduğu olanaklardan herhangi bir engelle karşılaşmadan yararlanabilecek.

3) Windows 7 ile yeni bir Media Player gelecek mi?
Konutlardaki PC sayısının artışıyla birlikte Windows 7 kullanıcılara yepyeni bir başka özellik daha sunuyor. Windows 7 ile gelen Home Group arayüzü, ev kullanıcılarının nerede depolamış olduklarına bakmaksızın tüm müzik, fotoğraf, video ve diğer dosyalarına tek bir noktadan erişmesine imkan veriyor. Kullanıcılar, cep telefonu, MP3-çalar benzeri taşınabilir medya cihazları, kamera ve yazıcılar gibi PC dışında kullandıkları tüm cihazlara Device Stage (Cihaz Platformu) adını taşıyan  ve kullanımı son derece kolay bir arayüzle bağlanabilecekler. Windows 7 kullanıcıları tek bir noktadan bağlanabildikleri tüm bu cihazları istedikleri gibi düzenleyebilecekler.

Tüketiciler geçmişe oranla günümüzde çok daha fazla sayıda dijital içeriğe erişebiliyor ve bunu yaparken PC’yi merkezi bir sistem olarak kullanmayı tercih ediyorlar. Windows 7 ile gelen “Play-to” (Oynat-Çal-Göster) özelliği, ev ağınızda yer alan cihazlardaki müzik, video ve fotoğraflara erişmenizi ve izlemenizi sağlıyor. Windows 7 işletim sisteminizdeki Windows Media Center ve Windows Media Player, çok sayıda medya formatına verdiği destekle kişisel bilgisayarınızın neredeyse evinizdeki bütün dijital cihazlara hükmetmesini kolaylaştıracak. Ayrıca Windows Media Center’ın gelişmiş arayüzü sayesinde bir TV alıcısı kartı kullanarak aboneliklerinize bağlı olarak TV yayınlarını izleyebiliyor ve kaydedebiliyorsunuz.

4) Türkçe sürüm İngilizce sürümden ortalama kaç gün sonra piyasa çıkacak?
1 Ekim 2009 tarihinden itibaren Windows 7 Türkçe sürümü olacaktır ve MSDN/Technet kullanıcıları tarafından indirilebilir olacaktır; 22 Ekim 2009 tarihinde ürün lansmanı yapıldığında Türkçe sürüm hazır olacaktır.

5) Gereken sistem gereksinimleri nelerdir?

Windows 7 güncellemelerini edinebilmek için İnternet bağlantısının yanı sıra temel sistem gereksinimleri şunlardır:
1 GHz veya daha hızlı 32-bit (x86) veya 64-bit (x64) mikroişlemci; 1 GB RAM (32-bit) / 2 GB RAM (64-bit); 16 GB sabit disk alanı (32-bit) / 20 GB sabit disk alanı (64-bit); VDDM 1.0 veya üstü sürücüyle birlikte DirectX 9 grafik işlemci.

6) İstenirse görsel arabirim kapatılabilecek mi?
Aero adını verdiğimiz görsel özellikler sadece belirli sürümlerde vardır ve istenirse kapatılabilmektedir. Sistem komutları için gelişmiş komut çubuğu yüksek performansı kullanıcıya yüksek performans ve esneklik sunuyor.

7) XP'den geçiş olacak mı?
Windows XP’den Windows 7’ye yükseltme imkanı yoktur, bilgisayara yeni kurulum gerekmektedir.

Windows 7, Windows Vista üzerine geliştirildiği için Windows Vista kullanıcıları kolayca Windows 7’ye geçiş yapabileceklerdir . Buna karşılık Windows XP ortamında kullanmaya alışık olduğunuz birçok uygulamayı Windows 7’yi başlatmadan rahatça kullanabileceksiniz. Şu an beta sürümünde olan Windows XP Mode, Windows 7 Professional ve Windows 7 Ultimate için internetten indirilebilecek.