Beşiktaş Shakhtar Donetsk'ten fark yedi

Watchman
14-11-2013, 21:42   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Siyah beyazlı takım lige verilen arada eski teknik direktörü Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shaktar Donetsk ile karşılaştı. Milli maçlar nedniyle Süper Lig'e verilen arayı Ukrayna temsilcis Shaktar Donetsk ile hazırlık maçı yaparak değerlendiren Beşiktaş, sahadan 4-1'lik yenilgiyle ayrıldı.
Atatürk Olimpiyat Stadumu'nda oynanan maçta 12. dakikada Ömer Şişmanoğlu'nun attığı golle öne geçen siyah beyazlılar, 16. dakikada Ilsinho'nun golüne engel olamadı ve skora denge geldi: 1-1
İlk yarının devamında istediği oyunu sahaya yansıtamayan Slaven Bilic'in öğrencileri, 22 ve 45. dakikalarda Fred Rodrigues ve 37'de Douglas Costa'nın gollerine engel olamayınca devreye 4-1'lik skorla girdi.
Ligde henüz süre alamayan Pedro Franco ve Holosko'nun ilk 11'de başladığı siyah beyazlı takımda sakatlıktan yeni yeni kurtulan İsmail Köybaşı ve Uğur Boral da forma giydi.
Süper Lig'in geride kalan 11 haftasında 21 puanla dördüncü sırada bulunan Beşitkaş, 12. hafta mücadelesinde sahasında Torku Konyaspor ile karşılaşacak.


MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş'ın Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile  yaptığı hazırlık maçında, siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic  yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürdü.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı hazırlık maçlarıyla  değerlendiren Beşiktaş, ilk sınavını Shakhtar Donetsk karşısında verdi. Milli ve  sakat oyuncuların yokluğunda bu sezon fazla şans bulamayan futbolcular,  kendilerini gösterme fırsatı yakaladı.

Tolga Zengin'in performansı sonrası şans bulamayan Cenk Gönen,  Beşiktaş kalesinde yer aldı. Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan uzak kalan  Holosko sağ bekte, İsmail Köybaşı ise sol bekte forma giydi. Escude, Franco,  Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu, Dentinho da ilk 11'de sahaya çıkan isimler oldu.    Hastalığı nedeniyle son lig maçlarında forma giymeyen Ömer Şişmanoğlu  ile Kayserispor karşısında gol atan Eneramo, forvet hattında beraber görev aldı.

Beşiktaş'ın önemli oyuncularından Manuel Fernandes de hazırlık maçında  şans buldu.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Siyah-beyazlı takımın Ukrayna temsilcisi ile yaptığı hazırlık maçına  taraftarları ilgi göstermedi. Mücadeleyi bine yakın siyah-beyazlı taraftar  izledi.    Beşiktaş'a 100. yılında şampiyonluk kazandıran Rumen teknik direktör  Mircea Lucescu ile o dönemde kadrosunda yer alan Carlos Antonio Zago da Shakhtar  Donetsk'in başında maça çıktılar.