Beyaz Saray hala Windows XP mi kullanıyor?

CHIP Online
25-01-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft bangır bangır XP'yi bırakın dese de, bakın XP nerede ve nasıl karşımıza çıktı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/beya ... llaniyor_31633.html

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

ABD başkanı yıllık değerlendirme konuşmasına hazırlanırken, resmi Beyaz Saray web sitesi de bu konuşmanın gelişmiş bir sürümünü ve Beyaz Saray yetkilileriyle bir açık oturumu yayınlamaya hazırlanır. Bu duyurular ise Beyaz Saray danışmanı David Plouffe tarafından gerçekleştiriliyor.

Yakın zamanda YouTube'a gönderilen David Plouffe'a ait videonun Plouffe'un Beyaz Saray ofisinde çekildiği gözleniyor. İlginç olan ise ofiste kullanılan bilgisayarın ekranında Windows XP'nin ekran koruyucusunun görünmesi. Videonun başında Windows XP'nin klasik ekran koruyucusu görünürken, ilerleyen dakikalarda XP'nin oturum açma ekranı görünüyor.

Bunun anlamı ise Beyaz Saray'ın en azından bazı ofislerinin hala 10 senelik bir işletim sistemini kullanıyor olması. Microsoft'un, birçok şirkete ve kuruluşa Windows XP'den Windows 7'ye hızla geçmeleri gerektiğini söylediğini düşündüğümüzde Beyaz Saray'ın hala Windows XP kullanıyor olması gerçekten de şaşırtıcı.

Tüm konu: Beyaz Saray hala Windows XP mi kullanıyor?

İzleyin: Windows XP'ye dev çözünürlük!

Resimlerle: Windows XP'den Windows 7'ye kolay geçiş!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Beyaz Saray neden Windows 7'ye geçmemiş olabilir?

seandillon
31-01-2012, 08:18   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj

Gerek yokta onun için. Evde ikitane bilgisayarım var bir tanesinde windows Xp yüklü bir diğerinde de windows 7 yüklü. Hiç bir fark yok aralarında hatta windows Xp nin daha performanslı çalıştığı durumlar var. Ayrıca yüksek lisans maliyetlerini düşündüğün zaman her yeni bir işletim sistemi çıktığında kurumlar yeni işletim sistemine geçseler sanırım tüm kazandıklarını Bill Amcaya harcarlardı ve sonuçta kurumların kendi kullandıkları bazı sisteme özgü yazılımlar olabiliyor. Malum halen bazı kurumlarda cobol ve fortran ile geliştirilmiş yazılımlar kullanıldığını düşünürsek eğer bu durumda çokta garipsenecek bir durum olmadığını düşünüyorum.

Kapalı Hesap (154666)
31-01-2012, 12:42   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Gayet normal bir durum.
Kapitalist ülkeler elbette ki diğer ülkeleri özendirecek ki para kazanabilsinler.
Kendileri ise kullanım ömrünün sonuna kadar kullanacaklardır.