Beyin gücü ile yazı yazan bilgisayar!

CHIP Online
03-05-2009, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Geliştirilen yeni arayüz, parmağınızı oynatmadan, beyin gücü ile "tweet" yazmanızı sağlıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Beyi ... lgisayar_12374.html

Twitter'da kimi kullanıcılar, yazacakları üzerine kafa yormadan, akıllarına ne gelirse yazıyor. Amerikalı bir öğrencinin geliştirdiği yazılım ise kullanıcıları "düşünerek" yazmaya zorluyor.

Wisconsin-Madison Üniversitesinde biyomedikal mühendislik bölümünde okuyan Adam Wilson'ın geliştirdiği yazılım, bir elektro-ensefalografi (EEG) başlığı kullanarak kullanıcıların parmaklarını bile kaldırmadan iletilerini Twitter'a aktarmalarını sağlıyor. Kullanıcının ekrandaki harflere baktığında beyninde oluşan aktivite başlıktaki elektrotlarla ölçülüyor. Yazılım ise bunları metne dönüştürüyor ve Twiter hesabını kullanarak bütün dünyaya iletiyor. Yazılımını test eden Wilson dünyanın düşünce gücü kullanılarak yazılan ilk "tweet"ini göndermiş bile.

"ALS veya omurilik zedelenmesi geçirmiş hastaların önemli problemi iletişim oluyor. EEG başlığı kullanarak ekrandaki fare işaretçisini oynatmak ise sadece bilimsel bir deneyle sınırlı kalıyor. Biz de bu ikisini Twitter ile yaratıcı bir biçimde birleştirip hastaların sesini dünyaya duyurabilmek istedik." diyor Wilson: "Hastaların nasıl olduklarını belirtecek bu birkaç kelime onlar ve aileleri için çok büyük anlamlar taşıyabilir."


Tüm konu: Beyin gücü ile yazı yazan bilgisayar!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Gerçekten hastaların dünya ile bağlantısını sağlayabilir mi?

H@ckerCesur
03-05-2009, 17:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

bilinci yerindeyse fakat konuşup yazamıyorsa çok iyi işe yarar tabiki.