biz crackli yazılımlardan bahsediyoruz.verdiğin haberlerde internet sitelerinin kopyalarını yapıp online veri hırızlığı yapanlarda ve online ortamda para yatırırken tuzağa düşen mağdurlardan bahsedilmiş.Selattin bu işin içinde olanlar iyi bilir.Crack keygen vs gibi vürüslü yazılımlar = üsteki dolandırıcılar gibi hackerlar.Bu üsteki haberlerde çıkanlar hacker bile değil.Windows crackleri yapanlar tam hackerdir.Yani adam sana niye bedavadan bir ürün çıkarsınki.Adam sen den bir çıkarı olmadan neden crack yapsın iste windows da bunu göremezsin.Niyetinide anlamazsın.Çünkü kapalı kaynak kodu var.Ama linuxda öyle değil.Bir program yazılınca herkez içerigini görüyor test ediyor gönül ferahlıgınca kullanıyor.
Şimdi bana hangi anti vürüs (paralı ve lisanslı olan.) crack ve keygenleri virüs olarak görmüyor söyle.
Beyler sizi sonkez uyariyorum korsan nisan 1 yapma
http://doctus.org/showthread.php?t=12484
şunu iyice bir oku virüs nedir.
işte crack budur.Yerleşik virüsler [değiştir]Yerleşik virüsler yerleşik olmayan virüslerdeki örneğine benzer bir çoğaltıcı modül içerirler. Ancak yerleşik virüslerde çoğaltıcı modülü çağıran keşfedici modül bulunmamaktadır. Onun yerine, virüs yürütüldüğü vakit çoğaltıcı modül hafızaya yüklenir ve böylece işletim sistemi belirli tip bir görevi her seferinde uygularken çoğaltıcı modülün de yürütülmesi sağlanır. Örneğin işletim sistemi bir dosyayı her seferinde yürütürken çoğaltıcı modül çağrılabilir. Bu durumda virüs bilgisayarda yürütülmekte olan tüm uygun programlara bulaşabilir.
Yerleşik virüsler, bazen hızlı bulaşıcılar ve yavaş bulaşıcılar olmak üzere alt kategorileri ayrılabilirler. Hızlı bulaşıcılar olabildiğince çok dosyayı infekte etmeye çalışırlar. Örneğin, hızlı bulaşıcı ulaşılan her potansiyel konak dosyasına virüs bulaştırabilir. Bu durum antivirüs programları için özel bir problem oluşturmaktadır, çünkü virüs tarayıcısı sistem genelinde tarama yaptığında sistemdeki tüm potansiyel konak dosyalarına erişecektir. Eğer virüs tarayıcısı sistem hafızasında virüsün bulunduğunu tespit edemez ise virüs, virüs tarayıcısını arkadan takip ederek tarama için erişilen tüm dosyalara bulaşacaktır . Hızlı bulaşıcılar, sisteme yüksek hızda yayılmalarına bel bağlarlar. Bu metodun sakıncası virüsün birçok dosyaya bulaşması ve kendisinin tespitini bir anlamda kolaylaştırmasıdır. Çünkü sistem hafızasını işgal eden virüsler giderek makineyi yavaşlatacak ve şüphe uyandıran eylemler gerçekleştirerek antiviruüs yazılımları tarafından fark edileleceklerdir. Yavaş bulaşıcılar ise konak dosyalarını nadiren infekte edecek şekilde tasarlanmışlardır. Örneğin, bazı yavaş bulaşıcılar sadece kendilerini kopyaladıklarında dosyalara tutunurlar. Yavaş bulaşıcılar aktivitelerini sınırlayarak tespit edilmekten sakınmaya çalışırlar. Bilgisayarı fark edilebilir şekilde yavaşlatmaları olası değildir ve şüphe uyandıran davranışları tespit eden antivirüs yazılımlarını tetiklememek için ellerinden geleni ardlarına koymazlar. Yavaş bulaşma ile tüm sisteme yayılma yaklaşımı bu tür viruslerin amaçlarına ulaşmalarına imkân vermemiştir.
Neden bilgisayar virüsleri yapılır ? [değiştir]Biyolojik virüslerin aksine bilgisayar virüsleri kendi başlarına evrimleşemezler. Bilgisayar virüsleri ne kendiliğinden var olabilirler ne de yazılımlardaki hatalardan (bug) türeyebilirler. Programcılar ya da virüs yapma yazılımı kullanan kişiler tarafından üretilirler. Bilgisayar virüsleri ancak programlandığı etkinlikleri gerçekleştirmeye muktedirlerdir.
Virüs yazıcılarının zararlıyı üretme ve yayma amacı çok çeşitli nedenlere dayandırılabilir. Virüsler araştırma projeleri amaçlı , şaka amaçlı , belirli şirketlerin ürünlerine saldırmak amaçlı, politik mesajları yaymak amaçlı veya kimlik hırsızlığı, casus yazılım ve saklı virüs ile haraç kesme gibi yöntemlerle finansal kazanç sağlamak amaçlı yazılabilmektedir. Bazı virüs yazıcılar ürettiklerini sanat yapıtı olarak görmekte ve virüs yazmayı bir tür yapıcı hobi olarak tanımlamaktalar. Ek olarak birçok virüs yazıcısı, virüslerin sistemler üzerinde tahrip edici etkiler göstermesinden yana değildir. Çoğu yazıcı saldırdıkları işletim sistemini bir zihin egzersizi ya da çözülenmeyi bekleyen bir mantık sorusu olarak görmekte ve antivirüs yazılımlarına karşı oynanan kedi fare kovalamacasının kendilerini cezbettiğini belirtmekteler. Bazı virüsler iyi virüsler olarak addedilir. Bulaştıkları programları güvenlik açısından geliştirilmeye zorlar ya da diğer virüsleri silerler. Bu tür virüsler çok nadirdir ve sistem kaynaklarını kullanır, bulaştıkları sistemlere yanlışlıkla zarar verebilir ve bazen diğer zararlı kodların bulaşması ile virus taşıyıcı hale gelebilirler.
Zayıf yazılmış bir iyi virüs gene yanlışlıkla zarar veren forma dönüşebilir. Örneğin iyi bir virüs hedef dosyasını yanlış tanımlayabilir ve masum bir sistem dosyasını yanlışlıkla silebilir. Ek olarak, normalde bilgisayar kullanıcısının izni olmadan işlemektedir. Kendini sürekli çoğaltan kodlar ek problemlere de neden olduklarından iyi niyetli bir virusun , kendisini çoğaltmayan ve problemi halledebilecek geçerli bir programa kıyasla sorunu ne derece çözebileceği kuşku uyandırmaktadır. Kısaca virüs yazarları aleminin genelini belirtecek bir nitelemenin çıkarımı zordur.[3]
Birçok hukuk sahasında herhangi bir bilgisayar zararlısını yazmak suç sayılmaktadır.
bu konuları ayrı ayrı yazıp kopyala/yapıştır yapman gerek yok dostum tüm bu yazdıkların senin artık biliçaltına yerleşmiş artık dahada değişmez kabullenmezsin bu saatten sonra ama ben bu konudan şikayetçi olanlarla direkt olarak konuşmak isterim bu şekilde tartışmak değil,yoksa bir sonuca varamayız.
bu konuları ayrı ayrı yazıp kopyala/yapıştır yapman gerek yok dostum tüm bu yazdıkların senin artık biliçaltına yerleşmiş artık dahada değişmez kabullenmezsin bu saatten sonra ama ben bu konudan şikayetçi olanlarla direkt olarak konuşmak isterim bu şekilde tartışmak değil,yoksa bir sonuca varamayız.Cevabım çok basit lisanslı bir anti vürüs yazılımı kur sağlam crackli keygenli dosyaları tarattır vürüslü çıkıcak.Ama sen o cragi windows a yamalarsan gömülü virüs olur antivürüsde windows dosyası zanneder silemez.Denemekten zarar gelmez.
Cevabım çok basit lisanslı bir anti vürüs yazılımı kur sağlam crackli keygenli dosyaları tarattır vürüslü çıkıcak.Ama sen o cragi windows a yamalarsan gömülü virüs olur antivürüsde windows dosyası zanneder silemez.Denemekten zarar gelmez.lisanslı antivirüs programı+lisanslı işletim sistemi üzerine kurup denicem öylemi? o zaman bana içi virüs dolu dosya lazım nasıl bulurum?(bulmana gerek yok kendi kullandığın programları tarat deme. bozuşuruz:)
Wikipedia, chrome, crhomium, firefox, linux, gimp, google, android, smart tv, Aklınaza gelen tüm bedava hizmet sunan firmalar neden ücretsiz bir yazılım ve program sunuyorlarsa linuxda o yüzden sunuyor.Linux burda değilde dünyada toplanan bağışlardan ayakta kalıp yazılım geliştiriyorlar.Chrome linux un eseridir.Android linux un eseridir.Windows un böyle gelişmesi linuxsun eseridir.Milyonlarca yazılımın önü linuxda açılmıştır.Apple ve Microsoft paracıdır.Bedavaya bir antivürüs yaptı windows orjinal olmayınca savunmuyor.Herşeyi çıkar değildir.Birşeyi bedava sunuyorsan linuxdada çalışması gerekir ve bedava sunulan yazılım açık kaynak yazılımı ve halk lisansı olmalıdır.
Yani linuxda bir yazılım geliştirdiginde parayı kimden alıcan yada parayı kim toplucak.Genelde linux parasız ve açık kaynak kodlu yazılımları içerir.Kapalı kodlu yazılımlar linux a zarar verir.
https://www.chip.com.tr/forum/nasil-para-kazaniliyor_t174769.html
fransız ordusu bile linux a geçmiş.
https://www.chip.com.tr/konu/micr ... bir-ordu_16953.html
bu cevap oldu bana :)
Korsan kullananları açık kaynaga yönlendiriyorum daha bundan güzeli var mı.Hem günah işlemiyorsunuz hem para vermiyorsunuz hem bedava hemde stabil.
Kendim bile eski makinemde ubuntu kullanıyorum mütiş.Bilgisayarım iyi olsa pardus kurucam.
bende korsan kullanmak istemiyorum
pc nin yanında win7starter verdiler
ama ürün anahtarını kaybettim pc nin altında yazıodu silinmiş
nasıl etkinleştircem ben bunu
ubuntuyu çok beğendim sanal pc de kullandım
ama win7 yi silip onu kurmak istemiyorum
ikisini birden kuramazmıyım
çok uzattım gliba :))
Kurarsın.Ama öyle tavsiye etmem.
bişey olmaz ya :D microsoft o kadar "akıllı" değil :D Türkiye'de nerdeyse herkes korsan kullanıyor :) bariz şaka :D
bende korsan kullanmak istemiyorumTelefonla destek al yardım ederler lisans konusunda
pc nin yanında win7starter verdiler
ama ürün anahtarını kaybettim pc nin altında yazıodu silinmiş
nasıl etkinleştircem ben bunuubuntuyu çok beğendim sanal pc de kullandım
ama win7 yi silip onu kurmak istemiyorum
ikisini birden kuramazmıyımçok uzattım gliba :))
peki windows 8 i kurmadin nerden biliyorsun bizim yalan soyledigimizi.bir yalan olma ihtimalini söyledim
Bir abartı haberide burda yazmış olabilrisinizWindows 8 denemesini Belli bir süre yaptım.
Yani sizin kullandığınız Windows 8 in ilk halini sanal sürücüdee kullandım.
Ne zaman Sanal işlemci kısıtlaması işletim sistemine geldi Bende bıraktım.Sizin şu an denediğiniz sürümün ilk hallerinin Bir bebeklik aşaması olduğunu ve tamamen açık olduğunu söylememe gerek yok.