xpm profili zaten O/C yaparken oluyor değil mi
kaptanda o/c yapmam dediğine göre 1.65 te çalıştırır,
yoksa benim kafa mı durdu:(
xpm profili zaten O/C yaparken oluyor değil mi
kaptanda o/c yapmam dediğine göre 1.65 te çalıştırır,
yoksa benim kafa mı durdu:(
Valla benim kafada gitti şuan amdeye kayıyor :)
Kanka birincisi
İntelde sistem
GIGABYTE GA-P55-UD5 465TL
INTEL Core i7 860 573TL
TEAM - 2x2 DUAL DDR3 1600 XTREME 250TL
1288tlye geliyor
GIGABYTE MA790XT-UD4P 267TL
AMD Phenom II X4 Quad-Core 955 443TL
A-DATA 4GB 1333MHz DDR3 CL7 203TL
913Tlye geliyor
Arada 375tl fark var. ve ben bilgisayarda sadece oyun oynuyorum bu farkı vermeye gerçekten deyecekmi
emin değilim ama 1400 gibi olur herhalde
dedimya kafa gitti:)
yanlız kaptan sen anakarta çok bayılıyorsun ed3r al zaten 180- 200 oradan cepte kalıyor
Süleyman sencede aradaki farka deyermi bana pek deyermiş gibi gelmiyor sonuçta sadece oyun için topladığım bir sistem. 955 hiçbir ekran kartına dar boğaz yapmaz yeterli değil mi
Neyse ben yatar,
bu sıralar işler yoğun tam iyileşemedimde
hadi size iyi geceler
Süleyman la sabaha kadar ayarlayın işte sistemi, sabah bakarım ben:)))
ama anakartı ud3r alırsan fark epey düşüyor onuda yaz bi kenara.
tamam kanka iyi geceler. Geçmiş olsun bu arada habeim yoktu hayırdır üşüttün mü
Kanka UD3R alınmaz ki benim intel istememdeki en büyük neden slı desteği UD3Rde o yok ne anladım o zaman :)
Bu DX 11 kartları epey güçlü geliyor, 955 de zayıf kalabilir mi doğrusu kestiremiyorum. SLI yapmayacaksan Ahmet'in dediği gibi bence de UD3R al. Başka ciddi fark yok çünkü. Bana i7 860 değer gibi geliyor.
UD4 var, onda da SLI desteği var.
Yalnız güçlü iki karta SLI yaparsan 955 yetmez onlara.
sağol biraz üştmüştüm yeni yeni atlatıyorum, o zaman ud4 alırsın o yüzden sordum bonus varmı diye fiyat epey cazip oluyor bonusa
250 tl daha uygun olur ram ler ile birlikte
yani 1050 civarı monitörü de ekle 490
1500 kapanırda ama sende bonus yok piyasada ram yok
bende derman yok uyku çok
hadi ben yattım bile:)
Tekrar iyi geceler sağol ilgilendiğin için
955 le slı yapamıyoruz ki:(
am3 slı destekli anakartları daha göremedik piyasada mecbur dayan babam cross'a:)
Tabi, o da var. :)
İyi geceler Ahmet.
http://www.hardware-infos.com/tests.php?test=74&seite=6
en sonunda düzgün bir test sitesi buldum farklı işlemcileri aynı ekran kartları ile test etmişler. amd yüksek çözünürlükte önde gidiyor
Çok sağlıklı gibi durmuyor o testler; i7 860, i5 750'nin gerisinde kalmış son grafikte, ikincisinde Phenom 965, 940'ın gerisinde kalmış. Son grafikte i7 920 en önde ama saat hızı en düşük olan o zaten, i7 965 en geride gözüküyor. Çok tutarlı gelmedi bana. Buradaki Crysis Warhead testi ise farklı değerler veriyor:
http://www.guru3d.com/article/co ... ssor-review-test/18
banada gelmedi çünkü GTX280le crysiste 1680*1050 15fps çok düşük
Ayrıca süleyman senin verdiğin testlerde gösteriyorki çöüznürlük arttıkça amd aradaki farkı kapatıyor. Değişik bir durum
Burada da mesela ilginç sonuçlar çıkmış. Neredeyse işlemciler saat hızına göre sıralanmış, ki oyunlarda saat hızının epeyce önemli olduğunu biliyoruz. Tabi yeni işlemcilerdeki Turbo Boost'u unutmamak lazım, epey farka neden oluyor gibi gözüküyor:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3641&p=7
ben en iyisi Core i5 750 aliyim ve yanında da bu ramleri http://www.sanalmarketim.com/uru ... -DDR3-CL7-Dual-Kit-(2GBX2)
zaten 1333den fazlasını işlemci desteklemiyormuş ki boşuna bakındık o kadar.
Aynen öyle, çözünürlük arttıkça işlemciler eşitleniyor. Şu da var, Intel Core i9 gibi performans serilerinde LGA 1366 ile gidecek. Aslında Core i7 920 de düşünülebilir, hatta 3.00 veya 3.2 GHz saat hızına çıkarıldığında tadından yenmeyebilir. Üç kanallı rem desteği de ekstrası oluyor. P55'lerde 8x SLI oluyor, X58'lerde 16X SLI, darboğaz sorunu da yok. Çok karışık iş velhasıl. Uygun rem olsaydı daha kolaydı da...
KAç aydır babama yalvar yakar ayar verdim bu seferde işin içinden çıkamıyoruz iyimi. Son aklıma oturan sistem bu
GIGABYTE GA-P55-UD4 396TL
INTEL Core i5 750 400TL
A-DATA 4GB 1333MHz DDR3 CL7 203TL
SAMSUNG P2350 23" 2ms 492TL
Toplamda 1486TL yapıyor.
Hayır destekliyor, o resmi açıklama. Test platformunda verdiğin linkte altta 1800 MHz remlerle yapılmış. Ona bakarsan Core i7 920 de 1066 MHz destekliyor.
Tamam işte usta mesela Phenom II955de 1333 destekliyor sen istersen 2000mhzlık ram tak işlemci o rami 1333 olarak kullanıyor benim bildiğim
Birde şu varki 2,66lık işlemci ilerde darboğaz yapmayacakta 3,2lik mi yapacak.
Tam emin değilim o meseleden. Bir ara veri transfer hızlarına filan bakıyordum ama yarım kaldı. Gerçi rem hızı, aynı oyunlarda çözünürlük arttığında işlemcilerin eşitlenmesi gibi, bir noktadan sonra performansa etki etmiyor, çok sorun yok. Fakat o remlerin de 1066 MHz'de filan çalışması gibi bir sıkıntı olmasın 1.65 voltta. Performans farkı hemen hiç olmaz ama gıcık yapmasın maksat.