Yamahanın yaptıgı açıklamaya gore bi cd-rw ye 2000 defa yazılabilirmiş ama bu biraz sallama olmuş gibime geldi.
Bi cd-rw ye kaç defa yazılabilir?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Neden sallasınlar ki, bir şey bilip söylemişlerdir mutlaka... Eğer CD'nizi tozlardan korursanız, güneş ışığına maruz bırakmazsanız, yüzeyine hiçbir şekilde dokunmazsanız, altına atlas yorgan sererseniz, yumuşak bir eldiven giymeden kutusundan çıkarmaktan kaçınırsanız.... elbette ki 2000 kere yazabilirsiniz!
hasanyasin bırak 2000'i ben daha ikinciyi yazamadım. Nero kullanıyorum. Plextor yazıcı var 5224, ayrıca aldığım disklerde kaliteli ama ikincide cd uçuyor. [V]
Vallahi ben en ucuzundan CD-RW alıyorum ve şimdiye kadar silip yazamama gibi bir sorun yaşamadım. Gerek Nero, gerek Linux'taki bir kaç CD yazma programı, gerek windows xp CD yazma sihirbazı... Hiçbirinde bir problemim olmadı. Yani, en kötüsünden 10-15 kere silip yazmışımdır ve yazamadığım için değil, CD'yi kaybettiğim için kalmıştır bu sayıda. 40'tan fazla kereler yazıp sildiğim, hala yazıp silmeyi düşündüğüm Melody marka upucuz bir CD-RW de var elimde. 2000'e ulaşınca buraya tekrar mesaj atarım hala yaşıyor olursam. Çocuklarıma da söyleyeyim de ben yetişemezsem onlar yazsınlar...
Demekki ucuzundan almak lazım..
Şaka bir yana ben tamamen silip yeniden yazmıyorum. Ekleme yapıyorum ve direk çöpe..[V]
Ekleme? Ben CD-RW'leri bir kenara bırakalım, bildiğin 250-300 bin TL'lik [bu rakamı 2005'ten sonra görenler şaşırmasınlar, henüz 6 sıfır atılmadı. ] CD-R'lere ekleme yapıyorum 4-5 kere icabında. Yani yanan olmadı mı, oldu bir iki kere tabii, istisnai şeyler tabii. Senin CD Writer'ın lazer gözünde bir problem olmasın magunes? Bir göz doktoruna götür istersen, miyopu var, hipermetropu var, astigmatı var, bin türlü sorun var kardeşim...
Samsung dan baska marka tanımam ama Phılıps ı denemedım fakat 43$ gıbı az bır paraya
cd-w alabılıyorsun.