arkadaşlar bu kasanın içine buzdolabının içine doldurulan gazdan bir tüpe dolduttursak ve kasanın içinde tutsak soğutma işlemi görürmü nedersiniz ???
bi fikrim geldii...
deneyip görmek lazım..dene ve sonuçlarınıda yaz...
Olur olmasına da bi seferlik olur. O gaz içerde devir daim yapıyor. Önce gazhaline geçip soğutuyor sonra da dışarda sıvı hale dönüp ısı veriyor. O ısıyıda buzdolabının ardındaki tellerden (eskilerinde bariz) dışarı verir. Sen tüpdeki maddeyi içeriye gaz halinde verirsen dondurursın herşeyi ve gaz boşa gider. ClFC (klora flora kabon) ozona çok zararlı bir gazdır bu arada.
hımmm peki arkadaşım aslında ben kasanın içne değilde herhangi büyüklükte bir kapalı tüpün içine doldutturup ısıyı düşürmek istiyorum dolayısıyla devir daim olmayacak böyle bir sakıncası yok gibi ama bu gazın dolaşımı olmayacağı için soğuturmu yani herzaman o tüp soğuk olurmu??
hayır bir işe yaramaz. dolabı soğutan tüpün içindeki gazın
dolaptaki borularda dolaşırken dolaptan ısıyı alıp dolabın dışında bu ısıyı verip tekrar soğumasıdır yani
devir daim olmadan tüpteki sıvı genleşp patlayabilir.:)))))
o gazı dilediğin gibi kullanabileceğini zannediyorsan yanılıyorsun arkadaşım.o gaz eğer vücudunun herhangi bir yerine temas ederse donmuş bil.uzullarını kaybetmek istemiyorsan yerinde olsam bu tehlikeli işe kalkışmazdım
Yok o kadar da tehlikeli bir gaz değil. Sadece birazcık donduruyor. Tabii uzun süre bekletmezsen. Ama devir daim olmadan bi işe yaramaz.
Yukarda verdiğim linklerde yapılanlar nasıl oluyor?
Sıcaklıklar -20 -50 arasına kadar indirilmiş. Hatta sırf bu sistem için internette satışta bulunmaktadır. İncelemenizi öneririm.
evt arkadakşlar yukardaki linklerde çözüm yolu var ama geçici bir tane ürün var buzdolabı yöntemi fakat ürün çok pahalı sırf 0 altına düşürmek içinde okadar para boşuna gibi gelio core2duo almak daha hesaplı mesela ama evt devir daim olmadan hakkaten bi zararı olabilir...