arkadaşlar benim pc de hem xp hemde windows 7 var. ben windows 7 yi D ye kurdum ,xp yide C ye kurdum.ama windows 7 yi kaldırmak istiyorum yani D yi biçimlendirmek istiyorum ama şu hata yı veriyor(resimde) biçimlendirme hatası ne yapmalıyım.
biçimlendirme??
şimdilik benim şu sorunu nasıl hallederim???
bilgiysayarım/sağ tık bilgisayarı yönet disk yönetiminden biçimlendir yine biçimlendirmezse bölümü sil de sonra tekrar oluşturursun.Baktın yine olmadı aynı yerden sürücü harfini değiştir yada kaldır öyle dene
Yine olmadı ise windows 7'yi elle sil kullanılmasını önle sonra biçimlendir
1. olarak dediğin işlemleri takip ettim ama biçimlendir aktif değil
2.olarak bölümü sil hiç biyerde bulamadım
3.olarak.sürücü harfini değiştirince hata veriyor.
Aynı şey bana da Vista kurduktan sonra oldu.Ben de bu konuda bir başlık açmıştım ama hiçbir şekilde çözüm bulamadık.En iyisi Burak Torun arkadaşın dediği gibi verilerin yedeğini alıp tüm diski formatlamak.
Başlat + Çalıştır + Cmd yaz ve komutu uygula
FORMAT (FORMATLAMA,BİÇİMLEME)
Format kelime anlamı olarak düzenleme demektir. Bu ilk alınan disket için doğrudur. Disket DOS?ta kullanılmak için düzenlenir. Ancak dolu olan bir diskete format atılmasi ile disketteki bütün bilgiler silinmiş olur.
Yanlışlıkla formatlanan bir disket UNFORMAT komutu ile geri alinabilir.
Format komutunu harddisk için kullanmak çok tehlikelidir. Daha çok disketlerinizi formatlamak için bu komutu kullanacaksınız.
C:> FORMAT A:
Ile disket formatlanir. Bu komuttan sonra sürücüye disket yerleştirmeniz istenir ve gösterge %100 oluncaya kadar formatlama devam eder. Formatlama bittikten sonra diskete bir isim vermeniz istenir. Buraya 11 harflik bir isim verebilirsiniz. İsim verdikten sonra disket hakkındaki bilgiler gösterilir. Bu listeye bakarak o disketteki bozuk kesimlerin bulunup bulunmadığını anlayabilirsiniz. Eğer diskette bozuk kısımlar varsa bunların miktarı da listeden okunabilir.
Format komutunu bozulan disketlerinizin bozuk kısımlarını işaretlemesi için kullanabilirsiniz. Bozuk kısımları işaretleyerek buralar bilgi yazılmasini önler.
konuyu biraz geç gördüm ama daha sonra arayanlar bulsun diye yazayım
bu işlemi eğer disk yönetiminden yapamıyorsanız komut istemcisinden yapacaksınız
bunun için komut istemcisini yönetici olarak çalıştırın(Sağ tık y.o.ç)
- komut sitemcisine diskpart yazıp enter a basın.
- list volume yazıp enter a basın
- şimdi select volume x yazın ve enter a basın (X yerine list volume den sonra listelenen bölümlerden sileceğinizin numarasını yazın)
- delete volume yazın (eğer başarısız olursa delete volume override yazın)
eğer yinede olmazsa aynı işlemleri kurulum dvd nizi takıp yine komut istemcisi ile yapın