biçimli yazı kaydetme ve gösterme(Asp.net)

analyzer20
02-08-2008, 00:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

merhaba arkadaşlar,
asp.net sayfasında biçimli bir yazıyı veritabanına nasıl kaydedebilirim ve bunu başka bir sayfada nasıl biçimli şekilde gösterebilirim.bilen arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa sevinirim.
Örnek Yazı:
Açılması düşünülen kurslar:
1-İngilizce
2-Bilgisayar
3-Halk Oyunları
Başvurular şahsen alınacaktır.
Bu yazının veritabanına kaydedilmesini.Sonrada bir başka sayfada bu yazının veritabanında okunup bu şekilde görünmesini istiyorum.bilmem anlatabildim mi?

bektash
02-08-2008, 02:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Acces acın  yeni bir veritabanı kaydedin gelen secenlerde Dizayn ile yarat'ı seçin.Simdi gelen pencereden en sol üste Alan Adına ID yazın ve yanındaki data türünü Otomatik Numara (AutoNumber) olarak seçin.ID'ye gelip yazma işini bitirdikten sonra yukarda bir anahtar isareti görüceksiniz.Ona basin ve o alanı birincil anahtar yapın.Bunu yapmanız çok önemlidir.Veritabanı olustururken o sağ tarafdaki açıklama yerlerini doldurmaniza gerek yok.
Sonra ID'nin altına istediğiniz bir kelime yazabilirsiniz ve türünü seçebilirsiniz.
Türlerden en çok biz text,memo,number,autonumber ve date/time kullanıcaz.Text seçerseniz normal yazi yazılabilir bir alan olur,fakat en fazla 255 karakter yazdırabilirsiniz.Eğer Memo seçerseniz karakter kısıtlaması kalkar.Number'da sadece numara autonumber'da kayıt yazıldıkça kendiliğinden artan numara ve date/time seçerseniz ise sadece tarih yazılabilir bir alan oluşturmuş olursunuz.

Sayfaya aktarmak;

Bunuda cross postback ile yapabilirsiniz.

analyzer20
02-08-2008, 12:25   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

bektash kardeş teşekkür ederim cevabın için.ama acces'de tablo yapımını biliyorum.benim takıldığım web formları üzerinden yazdığım biçimli yazının veritabanına nasıl kaydedileceği ve veritabanından başka bir sayfaya biçimli olarak nasıl okutalacağı