çok garip bir sorunla karşı karşıyayım. uydunet kullanıcısıyım. internet bazen aşırı biçimde yavaşlıyor. bu halde ne dosya indirebiliyorum ne msne bağlanıp birine ileti yazabiliyorum ne sitelere girebiliyorum. ancak yine de tam olarak gitmiyor. sonra bir anda tak düzeliyor sapa sağlam oluyor. 5 dakika geçiyor tekrar aşırı biçimde bir yavaşlık oluyor dosya ındırırken tıkanıyor problemler yaşanıyor...
1- sorun uydunettendir dedim uydunetten geldiler başka bir pc ile denediler her şey normal benım pc ye denedık yavaş çıktı ( tabi onların pcye taktıgımızda sorunsuz anına denk gelme ihtimali var)
2-bu nedenle pc ye format attık. geldik yine bir düzelme yok.
3-modemden olabilir dedik başka bir arkadasımın modemini taktık sorun devam ediyor(onda normal)
4-evdeki kablolardan olabilir dedim ancak tv normal calısıyor..
benım aklıma başka birşey gelmiyor son 1 haftadır böyle kafayı yemek uzereyım sizin aklınıza geliyorsa paylasın lütfen...
Bıktım bu sorundan nedir bu bir çözemedim
iyide baskasının evınde bu pcde normal cıktı ?
Antvirüs programını devre dışı bırakıp öyle dene. Eğer sorun ortadan kalkıyorsa ya değiştir yada ayarları yanlıştır düzeltmeye çalış
Not: Avira kullanıyor olabilirmisin?
NOD32 Kullanıyorum devre dısı bıraktım durum malsef aynı :S
1.Baska bilgisayar senin internet baglantinda ( senin modeminle ) sorunsuz calisiyor diyorsun
2.Senin bilgisayarin baska bir hanede internete sorunsuz cikiyor diyorsun.
3.Ama senin bilgisayarin senin evinde calisirken surekli olarak sorun yasiyorsun ?
Bir yerde birseyleri gozden kaciriyorsun demekki. Internetin yavasladigi zamanlar , sisteminde islemciyi cok kullanan bir uygulama goruyormusun?
benım bılgısayarın baska yerde ınternete gırme olayından emın değilim. çünkü adamlara bıraktım onlar bakmıs gırıyormus. tabi benım sorunum gırememe değil. yarın bakıcam leptop ile denıyecegım eğer sorun yoksa artık ağ kartından baska bır care kalmıyor.
su ping değerlerine bakar mısınız...
şu ping degrlerine bakabilir misiniz ?? bi anormallik var değil mi
http://img378.yukle.tc/images/6321Adsiz.png
edit:simdi tekrar yaptım 120 100 gidiyor... bu da fazla gibi ama hep aynı. az sonra tekrar artar..