Bilg. ağdan Flash içeriğimi görebeilirler mi?

Mutlubocek
11-10-2010, 12:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhaba arkadaşlar,

Ben yazılım, donanım vb. uzmanı değilim. Konuyu doğru yerde mi açtım bilmiyorum. Ama benim için çok öenmli bir bilgiye yani yardımınıza ihtiyacım var. İşyerimde servera bağlı yaklaşık 23 bilgisayar var. Bilgiyayarlarımızda sadece serverdaki klasörler paylaşımlara açık. Yani birbirimiizn bilgisayarlamızın içeriğini göremiyoruz. Benim sorum şu. Ben şirket çalışmalarımı flash diskten yapıyorum. Birileri bir ayar vs. yapıp başka bilgisayardan benim flash belleğe ulaşıp içeriği kopyalayabilir mi? SOnuçta bu şirketin de bilgisayar desteği firma var dışarda. Varsa böyle imkan kullanabilirler.

mcafee23 ayrılmıştır
11-10-2010, 14:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

Bu sizin bilgisayarınızdan yapılırsa mümkün ancak uzaktan bu ayarı ve gerekli izinleri yapılandırmak ama biraz zor ama yine de imkansız değil
İşyerinizde iyi bir hacker yoksa bu konuda korkmayın

Mutlubocek
11-10-2010, 16:10   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

Sn. mcafee23 inanın çok sevindim verdiğiniz cevap için, çok teşekkürler. Çünkü flashımda çok uzun ve zahmetli çalışma sonucu oluşturulmuş, excel kodları ve makrolarıyla yapılmış maliyet programlarım var
İşyerimdekiler office program düzeyindeler. Ama şirketin birlikte çalıştıkları bilg. firmaları konusunda bilgim yok. Umarım böyle birşeye kalkışmazlar :(

mcafee23 ayrılmıştır
11-10-2010, 16:18   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

çalınmasından korktuğunuz verileri zipleyerek ya da başka bir kriptolama tekniği ile 128 bit şifreleme düzeyinde koruyun.Ve flash diskin çalınması veya bozulması durumunda veri kaybı tehlikesi ile karşı karşıya gelmemek için başka güvenilir bir yerde güncel kopyasını bulundurun.

Mutlubocek
11-10-2010, 16:26   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

Verileri cep telefonumun hafıza kartına yedekledim. Ama şu "128 bit şifreleme düzeyinde koruyun" u anlamadım. Nedir ki bu?

cey_cey
12-10-2010, 12:18   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
181 mesaj

Veri sıkıştırma yazılımı olan winrar ile şifrelersen ve en az sekiz karakter harf sayı karışımı bir şifre kullanırsan kimse verilerini göremez. Ama verileriniz hiç bir zaman güvende değil. Sizin bilgilerinizi şöyle görebilirler flash belleğinize sabit bir harf atayıp paylaşıma açtılarsa sizin pc nizden herkez görebilir veya sadece görmeye yetkili olan kişi görebilir. Durumunuz yüksek risk içeriyor.