Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
dataexpert
06-08-2007, 11:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Dokuz ay süren Bilgi teknolojileri sertifika programında Katılımcılar, dört dönemden oluşan toplam sekiz ders alıyor. Bilgisayar Mühendisliği temel derslerinden oluşan bu program, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından tamamen Türkçe olarak hazırlandı. Program süresince elektronik ortamda eğitim alan katılımcılar, dönem sonunda yüz yüze dersler ve sınavlar için ODTÜ'ye davet ediliyor. Yapılan sınavlar sonucunda, 8 dersten de başarılı olan katılımcılar Bilgi Teknolojileri Sertifikası almaya hak kazanıyor.
İnternete Dayalı Eğitim_Asenkron (İDE_A) projesinin ilk uygulaması olan Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı, 1998 yılından bu yana her yıl aralıksız olarak devam ediyor.
Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı’na kayıt olmak için her yıl Ağustos – Eylül aylarında başvuru yapılması gerekiyor.  Kayıtlarını tamamlayan katılımcılar kendilerine iletilen kullanıcı adı ve şifresi ile Türkçe olarak hazırlanan ders notları üzerinden eğitime almaya başlıyor. Katılımcıların ve öğretim üyelerinin bir araya gelmesi  ve tanışması amacıyla program başlangıcını takip eden ilk hafta sonu ODTU Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde ilk yüz yüze dersler yapılıyor.
Programın birinci dönemindeki dersler 2 ay boyunca internet üzerinden veriliyor ve sohbet oturumları ile tartışma gruplarını aktif olarak kullanan katılımcılar internet teknolojilerinin özelliklerinden faydalanarak sürekli iletişim içinde oluyor. Programın birinci döneminin sonunda, katılımcılar yine akademik takvimde belirlenen tarihlerde ODTU kampüsüne giderek genellikle hafta sonunda ve 2 gün süren  birinci dönem yüz yüze ders (her ders ortalama 2 saat) ve sınavları tamamlayıp bir sonraki dönemin yüz yüze giriş derslerini alıyor.  
Programın birinci dönem yüz yüze ders ve sınavlarını başarı ile tamamlayan katılımcılar, programa ara vermeden ikinci döneme başlıyor. Programın birinci döneminde olduğu gibi iki, üç ve dördüncü dönemleri de benzer şekilde devam ediyor.
Bu sene 11. katılımcı grubunu yetiştirecek olan Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı’na katılmak isteyen adaylar 1 Ağustos- 24 Eylül 2007 tarihleri arasında başvuruda bulunabilir ve program ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için http://idea.metu.edu.tr/ adresini ziyaret edebilir.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 07 Ağustos 2007 20:42