Oyun dünyasının en önemli yapımlarından olan GTA serisinin beşinci versiyonunun çıkış tarihi belli oldu. Buna göre popüler oyun muhtemelen bu tarihte görücüye çıkacak.
Sektöre girdiği ilk günden itibaren gerek üstün oynanış özellikleri gerekse farklı kurgusu sayesinde rakiplerine nazaran bir adım öne çıkmayı başaran Grand Theft Auto, yeni sürüm için çalışmalarına hızla devam ediyor.
GTA V ismiyle karşımıza çıkması planlanan oyunda hazırlıklar son aşamaya gelirken çıkış tarihine ilişkin dedikodular da giderek artmaya başladı. Özellikle Max Payne 3 sonrası ekip olarak GTA'ya yönelen firma gidişat hakkında net açıklamalardan kaçınıyor.
Çıkış tarihi konusunda da suskunluğunu koruyan yetkililere cevap ekip dışından geldi. GTA yapımları hakkındaki nokta atışı tahminleriyle bilinen Michael Pachter, GTA V'in Mayıs 2013'te çıkacağını söyledi. Pachter, özellikle yıl sonu tanıtılması planlanan yeni Call of Duty karşısında GTA'nın sönük kalmaması için böylesi bir sezgisinin olduğunu bildirdi.
Diğer yandan -thegtaplace.com'un kurucusu- Chris Phillips çıkış tarihi hakkında Ekim 2012 ya da Nisan/Mayıs 2013 derken -TIGA CEO'su- Richard Wilson 2012, -gtanet.com'un kurucusu- Andy McIlwain ise 2013'ün ilk çeyreğini işaret etti.
Bakalım Michael Pachter çıkış tarihini yine tutturacak mı. Birde Sizin Düşüncelerinizi Alalım
Not:Alıntıdır
Yorumlar:
TheGTAPlace.com'un kurucusu Chris Philips ise konu hakkında:
- "Eğer sonunda çok daha mükemmel bir oyun çıkacaksa ben beklemeye razıyım. Benim kişisel düşüncem ise bu konuda, Rockstar Ekim ayına geri dönüş yapacak ve tarih Ekim 2012 olacak. Çok muhtemel olmasa da olasılığı var. Ekim ayı olmassa, Nisan/Mayıs 2013 çok daha mantıklı ve sağlam görünüyor." şeklinde bir yorum yapıyor.
Şimdi de TIGA'nın CEO'su Richard Wilson ne söylemiş, bir de ona bakalım:
- "Ben GTA V'in 2012'de yayınlanmasını ve büyük başarı elde etmesini bekliyorum. GTA V ve Call od Duty satış ve kalite konusunda gerçekten yüksek düzeydeler. GTA V'nın arkasında ki takım kesinlikle çok yetenekli, dolayısıyla, rekorların kırılmasını bekleyebiliriz!"
Resmi Microsoft yorumu ise şu şekilde:
- "Ne yazık ki yorum yapamıyoruz. Oyunun çok erkenden gelişime girmesi ve bir çok bakış açısının henüz tartışılmamış olması, bize oyunun tehlikeli bir şekilde en iyisi olacağını hissettiriyor."
Son olarak, GTANet.com'un kurucusu Andy Mcllwain ise:
- "Bizce, oyunun fragmanını normal şekillerde Max Payne 3'ten fayda sağlayacak kadar önce yayınladılar. Henüz hala GTAV'in ön gösteriminin ne zaman olacağına dair bir haber yok. Ama şunu biliyoruz ki, buna 6 ay ekleyin ve işte size çıkış tarihimiz."
Gördüğümüz üzere GTA V'in çıkış tarihini Ekim 2012, en kötü ihtimalle Mayıs 2013 olarak görüyorlar. 2013'e kaymasının sebebi ise Call of Duty'nin çıkacak olması. Rockstar'ın, Activision ve Infinity Ward ekibinden pek çekineceğini düşünmesekte, rekabete neden girmek istemedikleri konusunda ortaya atılan iddialar, bizi biraz da şüpheye düşürüyor. Yine de GTA V söylenenden çok daha mükemmel bir şekilde çıkış yapacak ve uzun süre zirvede kalacak gibi görünüyor.