Bilgisayar açıldıktan sonra monitör kapanıyor

ZKuşağıForumcusu
02-05-2021, 01:43   |  #1  
ZKuşağıForumcusu avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Bilgisayar açıldıktan belli bir süre sonra fazla yazılım açıkken monitör kendi kendini kapatıyor

Bilgisayar da birden fazla site veya aplikasyon (mesela zoom ve youtube,twitter vs.) açıkken monitör bir anda kendini kapatıp "aging" yazısı gözüküyor (ki aging yazısı kasa kapalıyken de veriyor yani error durumunda çıktığını zannetmiyorum) ama bu esnada kasa hala çalışıyor, ses geliyor. Kasanın içini temizledikten sonra rami temizledikten sonra soketini değiştirdim BIOS pilini temizleyip tekrar taktım ancak bilgisayar hala aynı sıkıntıyı veriyor. İnternette benzer bir sıkıntıyı yaşayan arkadaşa PSU da sorun olabilir denmiş. Monitör de baya eski bir monitör o yüzden sıkıntı monitör de mi işte PSU da mı emin değilim yardım edebilirseniz sevinirim

Monitör:Philips 190V7FB/00 LCD

Sistem Bilgilerim
  • Toplama Kasa
  • Windows 10 Home 64-bit
  • Intel i5-4690 CPU @3.50Ghz
  • All Series
  • AMD Radeon HD 6900 Series
  • USB PnP Audio Device(EEPROM)
  • Google Chrome
  • Diğer
  • 4096 MB
  • - Tabletim yok -
zombi
02-05-2021, 03:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj

soığuk lehim ya da darbe sonucu monitörübn konnektoru kırılmış olabilir. ya da ekran kartı. tabii eski derken vga ise onda görüntü karışırdı. ekran kartında problem olabilir.

ZKuşağıForumcusu
02-05-2021, 11:26   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Evet VGA kullanıyorum şu an ama eğer ekran kartında bir arıza olsa monitöre görüntüyle ilgili bir sıkıntı olması gerekmiyor mu? bu sıkıntıyı yaşayana kadar görüntü normal ancak olduğunda monitör sanki kasa kapanmış gibi kendini kapatıyor ancak kasa hala çalışıyor arkada videolardan vs. ses de geliyor.