Bilgisayar Açılınca Hata Veriyor!

HPQ-User
05-09-2008, 16:40   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

BurakYatağan sormuş:
Bilgisayar Açılınca En üstte Realtek ve Ethernet ile ilgili bir sorun veriyor ve altında da şunlar yazıyor:

PXE-MOF: Exiting PXE ROM
Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key_

Soruya acil cevap bekliyorum.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+
2 GB RAM
256 MB ATI Radeon XPress 1200 Series

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

SAİNT
05-09-2008, 17:03   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

ses ve ethernet başlatılamadığı yazıyor. açılış başlangıcından ayarlayabilirsin (msconfig) yaz sadece yazıyı tırnakları değil ve en sağda başlangıç var oradan kutucukları onayla açılımından anlarsın realtek ve ethernet diye yazar onları başlangıçte açılması için ayarlaman lazım.

Burak2544
05-09-2008, 17:36   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

Verdiğiniz bilgilerden minnettarım fakat msconfig komutunu yazıp başlangıca girdiğimde kutusu boş olan yani işaretlenebilecek olanlar arasında realtek-ethernet yok.Fakat aralarından biri dikkatimi çekti.Bilgisayar açılışında zamandan kazanıyım diye light scribe'yi iptal etmiştim.Ancak light scribe'nin bulunduğu komutun sonuna - çekip ''hidden'' yazmışlar.Acaba bunla bir alakası olabilir mi veya başka bir yol söyleyebilir misiniz?SAYGILARIMLA...

07BENER07
05-09-2008, 17:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,699 mesaj
Burak2544
Verdiğiniz bilgilerden minnettarım fakat msconfig komutunu yazıp başlangıca girdiğimde kutusu boş olan yani işaretlenebilecek olanlar arasında realtek-ethernet yok.Fakat aralarından biri dikkatimi çekti.Bilgisayar açılışında zamandan kazanıyım diye light scribe'yi iptal etmiştim.Ancak light scribe'nin bulunduğu komutun sonuna - çekip ''hidden'' yazmışlar.Acaba bunla bir alakası olabilir mi veya başka bir yol söyleyebilir misiniz?SAYGILARIMLA...
direk realtek diye yazmaz zaten
RTHDCPL.EXE  diye aramanızda yarar varBeğendim

SAİNT
05-09-2008, 17:42   |  #5  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

eğer bu faydalı olmadıysa acaba bilgisayarım.donanım.aygıt yöneticisinden donanımlar üstünde ünlem yada soru işareti varmı. bunları kontrol edin. ve bu sorun sonunda size bişey öneriyormu nebilim işte f8 yada f1 gibi bazı problemlerde sistem yardımcı olarak sizi doğru yola yönelterek sizdenne yapmak istediğinizzi sorar.

Burak2544
05-09-2008, 17:49   |  #6  
Yeni Üye
26 mesaj
07BENER07
direk realtek diye yazmaz zaten
RTHDCPL.EXE  diye aramanızda yarar varBeğendim
RTHDCPL.EXE zaten işaretli.Ayrıca Bilgisayarım-Aygıt yöneticisinde Realtekte herhangi bir ! veya ? yok.Düzgün bir biçimde çalışmaktadır diyor.Bilgisayar açılışında hata verdiğinde herhangi bir yardımda da bulunmuyor.(Bilgisayarın açılışınca bazen bu hatayı veriyor,bazen vermiyor.Verdiği zamanlarda bilgisayar hiç açılmıyor.Vermediği zamanlarda klasik bir biçimde başlıyor)Lütfen başka hangi sebepler olabilir...

SAİNT
05-09-2008, 18:04   |  #7  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

driverleri tekrar kaldırıp yükle anakart cd tal ethernet ve ses driverini kur umarım sorununu halleder.

Burak2544
05-09-2008, 19:13   |  #8  
Yeni Üye
26 mesaj

Bende Realtek'in driver cd si yok ama onu internetten indirebilirim.Ayrıca ben driveri silcem fakat iki tane driver görünüo program ekle veya kaldırda.Benim bildiğim kadarıyla driverler'ın boyutu olmaz.İki driverden birisinin boyutu yok,diğerinin boyutu 47 mb.Doğrumuyum?Yani boyutu olmayanı mı silmeliyim?SAYGILARIMLA