Başlıktan çok bir şey anlaşılmıyor tabii de şimdi detaylıca anlatayım.
2008 yılında topladığım bir bilgisayarım var. Eski bir bilgisayar ama birkaç ay öncesine kadar kullanabiliyordum. Sonrasında bir ev değişikliği yaptım ve yeni evde ilk zamanlar çalışan bilgisayar şimdi hiç açılmamaya başladı. Daha doğrusu güç geliyor 1 2 saniye sonra gidiyor. Çok nadirdir uzun süre çalıştığı ama onda da ekrana görüntü almakta zorlanıyorum. Aldığım zamanlarda da bir süre sonra mavi ekran ile kapanıyor ve açılmamaya devam ediyor.
Öncelikle güzel bir temizlik yaptım. Ekran kartı ve işlemci için macun sürdüm. Sorun devam etti. Sorunun ekran kartında olabileceğini düşündüm. Ancak ne yazık ki anakartta bütünleşik ekran kartı yok. Neyse yine de ekran kartsız çalıştırdım. Yine aynı sorunlar oluyor. Ama ekran kartı ile daha sık onu da belirtiyim. Sonra klavye fare bağlantılarını çıkardım o şekilde denedim. Yine aynı. Bellekleri tek tek denedim (2 adet var) , belleksiz denedim. En azından 1 2 sn değil de açılır biraz da sonra uyarı verir diye düşünüyorum. Olmuyor bir türlü. İşlemci soğutucusunun ayaklarından birinin sadece bir tarafı kırıldı ama oturmada sorun yok. Sorunun güç kaynağında olduğunu düşünüyorum. Anakartta da olabilir tabi.
Hı ayrıca kısa devre vb sorunları yaşamamak için de tahta sehpanın üzerinde çalıştırmaya çalışıyorum bilgisayarı.
Bios pilini çıkarıp takmayı da yaptım.
Durum bu, sizce sorun neyden kaynaklı olabilir ? Ne yapabilirim daha ?