bilgisayar açılış ayarları

HPQ-User
16-04-2009, 16:38   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mitom sormuş:
sitede yayınlanan ince ayar testindeki aşağıdaki bölümde hangi
tikleri kaldıracağımı bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekkürler!------------------------------------------------------------------------------------------

">Klasik ince ayar: Otomatik başlangıç ve hizmetler

Kayıt defteri karmaşasına bulaşmanın dışında iki gerçek ince ayar tavsiyesi ön plana çıkıyor: Eğer kullanmadığınız program ve hizmetlerin başlangıcını engellerseniz Windows çok daha çabuk kullanıma hazır hale gelir.

Otomatik başlatılan programları kontrol etmek çok kolay. Bunun için Windows'un dâhili msconfig aracını kullanabilirsiniz. Çalıştır penceresine ([WINDOWS]+[R]) bu aracın ismini yazdığınızda karşınıza çıkan pencerede "Başlatma" sekmesine gelin. Burada Windows otomatik başlatılan tüm programları listeler. Programın yanındaki tiki kaldırmadan önce virüs tarayıcı gibi önemli bir programı devre dışı bırakmadığınıza emin olun. Genellikle hızlı bir Google-araması program isimlerini bulmanıza yardımcı olur. İkilemde kaldığınızda tiki olduğu gibi bırakmanız daha iyi olacaktır.

Komşu sekme "Hizmetler"de sistemle ilgili mini programların başlatılma şeklini değiştirebilirsiniz. Burada öncelikle üçüncü parti üreticilerin hizmetleriyle ilgilenmelisiniz. Aşağıdaki "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" seçeneğine tik attığınızda sadece üçüncü parti hizmetleri görürsünüz. Yine aynı kural geçerli: Tanımadığınız hizmetlere dikkat edin, zira güvenlik araçları ve yedekleme programları genellikle kendilerine has bir hizmetle paralel çalışırlar. Microsoft hizmetlerini seçmeye sıra geldiğinde durum daha da karmaşıklaşır. Şifreli isimler ve yetersiz açıklamalar sebebiyle hangi hizmetin ne yaptığı tam olarak belli değildir.<"

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
win xp pro
512 mb ram

80 gb hdd

1.73Ghz

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; InfoPath.1)

Süleyman.
16-04-2009, 16:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
HPQ-User
mitom sormuş:
sitede yayınlanan ince ayar testindeki aşağıdaki bölümde hangi
tikleri kaldıracağımı bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekkürler!------------------------------------------------------------------------------------------
Başlangıçtan bilmediğiniz ya da emin olmadığını programları kaldırmayın. Bunun haricinde Windows açılırken çalışmasını istemediğiniz programların tikini kaldırabilirsiniz, Windows işletim sistemi ve anti-virüs yazılımızın tikini kaldırmadığınızdan emin olun. Bu sorun aslında yüklediğiniz her programın kendini başlangıca monte etmesinden kaynaklanıyor. Bir programı başlangıçta çalıştırmak yerine lazım olduğunda ikonunu tıkladığınızda çalıştırmanız tabi ki bilgisayarın başlatma ve kapatma sırasında performansının artmasını sağlayacaktır. Buyrun size benim yapılandırmamdan bir örnek:

Gördüğünüz gibi ne kadar fazla program gereksiz yere kendisini sistem başlangıcına yamamış durumda...