merhaba arkadaşlar. bugün arkadaş bilgisayarına 1 gb ram aldı.onu taktık windows 7 yükledik herşey normal giderken usblerin çalışmadığını anladık. kasayı açı usbleri takarken orada bir bağlantı daha vardı power tuşu kablosu onun ışığı hard disk ışığı gibi onları çıkardık daha sonra geri taktık.fakat bilgisayar açılmamaya başladı.windows açılışı gelmeden siyah ekran geliyor yukarıda solda küçük beyaz çizgi yanıp yanıp sönüyor fakat bilgisayar açılmıyor.bir ara disc not read ctrl alt delete ye basın diye bir uyarı geldi bunu yapınca da bilgisayar restart oluyor.bu yazı bir kez geldi ama. sonra hep anlattığım sorun oluyor. bir ara da açıldı windows falan ama böyle olmaz dedik bilgisayarı yeniden başlattık yine açılmamaya başladı.hard diskte veya onun bağlantılarında bir sorun olabilir mi.bağlantılar yanlış değil ona eminim
bilgisayar açılış sorunu
Bahsettiğiniz hata aynen sizinde söylediğiniz gibi harddiskin görünmemesinden veya okunamamasından geliyor olma ihtimali yüksek. Biosa girip harddiskin boot listesinde listelenip listelenmediğine bakmalısınız.
sorun hard disktenmiş yeni bir sata disk taktım ve oldu.şimdi bende iki tane sata var biri 80 diğer 120 lik. 80 olana win7 kurdum herşey normal.120 likte ise win98 var.bilgisayara 120 liği de taktım fakat ilk onu görüyor ve win98 açıyor hatta açamıyor win98 sorunlu sanırım diğer diskteki 7 yi bozdu onardım ama. ben bu 120 liği boş bir disk şeklinde nasıl takacağım.istediğimiz şu.80 lik c ve d. bu da f olarak duracak mesela
Öncelikle 120 gb lığın arka kısmında jumper var ise onu master konumundan çıkartıp slave konumuna takın. Sonrasında her iki harddiskide sisteme takıp açılışta direk biosa girip boot sekmesine gelin. Boot listesinden HDD groupa girip 80 gb lık olan harddiski atayıp 120 gb lık olanı kaldırın. F10 la işlemi kaydedip çıkın. Sistem açıldıktan sonra win. 98 olan kısmı biçimlendiriverin.