Merhaba Arkadaşlar.....
Anakartım Gigabyt H57 m
Bilgisayraım İlk Açlışta yani açma tuşuna bastıktan sonra sanki hardisk kafa atıyor 3 defa takılma sesi geliyor sonra bilgisayr normal açılıyor bunu sebebi ne olabilir?...tab tuşuna basıp dual biosa geçtiğimde hiç bir sorun olmuyor yine normal açılıyor.........
Bilgisayar Açılışında Hdd den Gelen Takılma Sesi?
Bilgisayar açılırken harddiskten sistem dosyalarını işlemek için veri alır. Bu veri alışverişi bilgisayar ilk açılırken en üst seviyededir. Doğal olarak harddisk kasılır. Harddiskin biraz eski olacakki böyle bir ses duyuyorsun. Yeni harddiskler neredeyse sıfır sesle çalışıyor.Seninde dediğin gibi bilgisayarın sorunsuz çalışıyorsa sorun yok demektir.
hdd 1 haftalık..bios ekranından bassediyorum sonra hiç bir ses yok normal anakrtın logosu cıktıktan sonra direk açılması lazım ama hdd diden 3 defa takılma sesi geliyor sonra işletim sistemi seçin diyor seçincede açlıyor normal fakat tab tşuna basıp dual biosa geçersem direk problemsiz açlıyor pc hiç bir ileti vermiyor..anakart yada bios ayarlrıyla ilgili bir sorun galiba çünkü taba basıp dual biosa geçtiğimde böyle bir problen olmuoyr..