Gecengün bilgisayar acılırken windowsta oturum aç diye bişey geliyordu onukapatmaya calıstım.Oldu ama bu seferde pc yi açtıgım zaman sol üsttebeyaz çizgi yanıp sönüyor 5-6dk sonra giriyor f8 den normal başlatdeyincede xp dolduktan sonra 5-6dk siyah duruyo ekran ve öle gelio bununası düzeltebilirz bilgisi olan varsa cok sevirinm...
[url=http://www.pcnet.com.tr/forum/newreply.php?do=newreply&p=1454790][/url]
Bilgisayar acılma sorunu
Bu her açılışta mı oluyor?
Bilgisayarınızın donanımında bir değişiklik yaptınız mı? Özellikle Hardisk ekele çıkarma gibi. Harddiskleriniz IDE girişli mi? Jumper (IDE hddlerdeki master diski belirleyen plastik parçası) yerini değiştirmiş olabilir misiniz?
Genelde bu disk değişimlerinde yanlış disk takımlarındn oluyor. Mesela DVD ile Disk aynı ıde kanalına takılıyor. Bu da sizdeki gibi diski geç algılama gibi sebeplere yol açıyor. Bu olayın durup dururken olmasına sebep olabilecek virüsten başka sebep göremiyorum. Ayrıntıları öğrenebilir miyiz?
Kasayı hiç açmadım ama usb kullanmıstım bi kere ondan sonra oldu zaten avg9 ile tarama yaptım 4 tane truva atı buldu onları sildi daha sonra dvd rom kayboldu aygıt yöneticisinde bile gözükmüyo:s baskada bisey yapmadım