okulumda 3 tane bilgisayar ve. bilgisayar power düğmesinden çalışmıyo. kasayı açıp 20 pinlik güç kablosunu söküp takınca fanlar 5 sn dönüyo ve duruyo. anakartın üstündeki tüm parçaları değiştirdim ama sorun hallolmadı.
birde 1 tane bilgisayarda fanlar dönüyo ama ekrana görüntü gelmiyo. bundada anakart hariç herşeyi değiştirdim. ekran kartı onboard...
bilgisayar açılmıyor
power supplyden olabilirmi acaba... bazı forumlarda olabilir yazmış. birde anakartkilitlenmiştir diyolar, böyle birşey olabilirmi.
power supplyden olabilirmi acaba... bazı forumlarda olabilir yazmış. birde anakartkilitlenmiştir diyolar, böyle birşey olabilirmi.
Dediğim gibi deneme,yanılma, Bu yapılmadan çare bulunamaz. Bazı hataların neden kaynaklandığı çok ap açık bellidir. Bazılarıda şahabelidir. Acabalarla doludur. Buda onlardan birisi. Bu sorunu herşeyden yapıyor olabilir. Ama siz diğer bileşenler değişti demişsiniz. Geriye ya power kalıyor,Yada anakart. Yani anlattıklarınıza göre. Bence birde power denenmeli daha sonra anakarta yoğunluk verilmeli.
sanırım ps de sorun var ps leri farklı makinelerde deneme imkanınız varsa deneyin büyük ihitmal ps ler sorunlu çıkacaktır ama anakartlardaki sorun payını da gözardı etmemek lazım
o ıkıncı bılgısayarda ekran gelmıyorsa pekı sunu degıstırdınmı hıc ıslemcıyı degıstır ekran gelcek anakartta yada ram uyumsuzlugunda sorun yoksa ekranın gelır ekran kartında sorunl udılse tabıı
benım tanımca ıslemcıyı degıstır 1.cı bılgısayar da anakart ustunden power gıbı acmaya bak derım power dugmesının kablosunu takıp et anakarttan kısa devre yontemı ıle bıt tık yap ....
arkadaşlar çok sağolun. ama ben anlamadım ya ps de sadece işlemciyi bırakıyorum diğer kabloları söküyorum ama yine şlemci fanı 10 sn kadar dönüyo sonra duruyo. anlamadım ya. başka işlemci taktım olmadı,ram taktım olmadı, ekran kartı zaten onboard... ps değiştirdim yine olmadı...