Bir buçuk ay önce HIS HD4890 ekran kartı aldım. Bu zamana kadar herhangi bir sorun yaşamama rağmen bugün Assasin's Creed 2'yi oynarken fanlardan yüksek sesler gelmeye başladı ve bilgisayar kapandı, tekrar açmaya çalıştığımda açılmadı. Sorunun aşırı ısınmadan olduğu açık ancak asıl sorun bundan sonra başlıyor. Bilgisayarı tekrar açmaya çalıştığım zaman bırakın ekrana görüntü gelmesini, hiçbir şekilde yanıt vermiyor. Yani fanlar vs. hiçbir şey çalışmıyor. Ekran kartının güç kablolarını söktüğüm zaman da işlemci, güç kaynağı ve ekran kartının fanları çalşıyor (ki ekran kartının fanı aşırı şekilde çalışıyor) ancak ekrana görüntü gelmiyor. Ekran kartı girişlerinden 8 pinlik olanı çıkardığım da ise sonuç az önceki gibi oluyor, yani her şey çalışmasına rağmen ekrana görüntü gelmiyor. Ramleri çıkartıp her türlü kombinasyonu yaptım, cmosu sıfırladım ancak değişen bir şey yok. Bir önceki ekran kartımda da (HD 3870) bunun benzeri bir sorun yaşamıştım ve sonra ekran kartını değiştirmiştim. Sorun ne olabilir?
Anakart: Asus P5KPL-VM
İşlemci: E4500 2.2 GhzGüç kaynağı: OCZ 600 WRam: 2 gb