kasadaki parçalarla biraz oynadım bilgisayarı açıyorum biiip biip diye sesler geliyo açılmıyo napabilirim formatla geçer mi yoksa parçalar oturmadığı için mi sorun ?
bilgisayar açılmıyor
o bip biip sesleri önemli burda. donanım hatası veriyo bip seslerini yorumlayabilirsen tercüme ederiz iki kısa bi uzun vs. vs.
ram girişini kontrol et bi istersen çıkarıp tekrar takmayı dene ekran kartınıda aynı şekilde
İşlemci yada Ram ya uçmuş yada yerinden çıkmış olma ihtimalleri var
ram in yuvasını değiştirdim bu sefer bilgisayar hiç açılmadı sonra ram i çıkarırken çalışıp kapandı hemen
hangi parçalarıyla oynadın sen bilgisayarın? bip sesini duymaya çalış yine ve o bip seslerini buraya yaz kaç uzun kaç kısa çıkıyo ona göre sorunu söyleyelim
dediğim gibi hangi parçalarıyla oynadıysan tekrar öyle teker teker nazikçe yerlerine tam olarak oturt. işlemciyi kurcalamamışsındır inş. ram ve ekran kartını tekrar çıkartıp tak. ram slotunu değiştir olmazsa
ses geldi biiiiiibibip diye bi ses sonra bi daha çıkıyo tekrarlıyo ama aralıklarla
İşlemcinin üzerindeki fan ile ilgili gibi görünüyor işlemci üzerine eğer çıkardıysanız tekrar termal macun sürdünüzmü?
kasayı toplama almıştım işlemciye hiç ellemedim bile macun falan da sürmedim hiç çıkarmadım yani işlemciyi işlemci fanında sorun varsa nasıl bir sorun var ?
Hata
Anlamı
1 Sürekli Ses
Güç kaynağı arızası
2 Birçok kısa bip
Anakart arızası
3 1 uzun
Bellek tazelenmesinde hata
4 1 uzun 1 kısa
Anakart veya BIOS çipi arızası
5 1 uzun 2 kısa
Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
6 1 uzun 3 kısa
Ekran kartı arızası
7 2 uzun 1 kısa
Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
8 2 kısa
Bellek parity (eşlik) hatası
9 3 kısa
Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
10 4 kısa
Timer hatası
11 5 kısa
İşlemci hatası
12 6 kısa
Klavye işlemcisi hatası
13 7 kısa
İşlemci hatası
14 8 kısa
Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
15 9 kısa
BIOS ROM hatası
16 10 kısa
CMOS okuma/yazma hatası
17 11 kısa
Tampon Bellek Hatası
senin sanırım 1 uzun 2 kısa. biiiiipbibip dediğine göre. ekran kartını çıkarıp tekrar tekrar güzelce yerine oturtarak tak.
işlemci fazla ısındığı zaman bilgisayar kapanır, çünki soğutma işlemi yapmaz
Bios pilini çıkar Bilgisayarı aç Kısa devre yaptır kapat pili tak düzelir.
bios pilini çıkarırsam bios sıfırlanmaz mı format ister bende format cdsi yok
başkalarında da varmış ram görmeme sorunu daha 1 saat önce görüyordu şimdi görmüyü aynı sorun oluyomuş başkalırında da biiiipbibip sesi gelince de kasayı hemen kapatmak lazımmış yoksa ram yanıyomuş ben hemen kapatdığım için yanmamıştır heralde
ama sorun ekran kartında da olabilir ekran kartının fanı çalışmıyo çünkü
tamamdır sorun çözüldü ekran kartı tam oturmamış bu sefer de ekran kartının fanında sorun var galiba çok yavaş dönüyo bazen hiç dönmüyo
eee o kadar da olsun ekran kartı 6 yıllık zaten ati radeon 9550 256mb. 128bit efsane çok iyi dayandı hala daha dayanıyo
sorunun çözüldüğüne sevindim bende de vardı o ekran kartı yıllarca kullanmıştım yetmemişti oc yaparak 9600 yapmıştım. artık ekran kartları ucuz sende değiştir istersen yavaş yavaş