Bilgisayar alana virüs bedava!

CHIP Online
09-10-2008, 11:12   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bilgisayar alana virüs bedava: Asus'un minik masaüstü PC'lerinden istenmeyen bir misafir çıktı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Bilg ... us-bedava_9065.html

Asus bir yandan yeni Eee PC'si S101'i duyururken, bir yandan da önemli bir virüs sorununu atlatmaya çalışıyor. Tavyan'lı şirketin Japonya ofisinden yapılan açıklamada, piyasaya sürülen yeni Eee Box'ların içerisinde virüs bulunduğu doğrulandı.

recycled.exe isimli virüs Eee Box'ların D sürücüsünde yüklü olarak geliyor. Kullanıcı D sürücüsüne eriştiğinde virüs de aktif hale geçiyor ve kendini diğer sürücülere kopyalamaya başlıyor. recycled.exe'nin şu ana kadar zarar verici bir yönü bulunabilmiş değil.

Asus, Japonya'daki müşterilerini, virüslü Eee Box'ların değişimi için geri çağırdığını duyurdu. Virüsün PC'lere nasıl yayıldığı ise henüz bilinmiyor.

Tüm konu: Bilgisayar alana virüs bedava!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Satın aldığınız PC'de virüs bulsanız geri mi götürürsünüz, sorunu kendiniz mi çözmeye çalışırsınız?

DsR
09-10-2008, 12:54   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj

eğer benden kaynaklanan bi problem olsa onlarda garanti dışı diyerek onarmak için bir nevi bnim pcme zarar verdin şimdi parasını bayıl veya hiç kullanma bozuk bozuk dursun ödediğin parayı tazminata sayıyım diyor açıkça. bende onlardan kaynaklanan ve bana zarar veren bişy olduğu için tazminat davası açardım.

onlineTR
09-10-2008, 14:59   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

aaa çokk ilginç ...geri goturur onarmasını ısterım yada paramı alırım...

PESSIMIST
09-10-2008, 16:41   |  #4  
PESSIMIST avatarı
Yıllanmış Üye
258 mesaj

kendim halletmeye çalışırım.. olmadı servis..

Fattur
09-10-2008, 18:03   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

kendim çözerim.çözemezsem götürürüm

scallywag
09-10-2008, 18:07   |  #6  
Yıllanmış Üye
379 mesaj

adamlar kabul etmiş virus yüklü oldugunu ben hiç uğraşmaz tekrar gönderirdim ve almazdım bir daha ürünlerini

cagataymy
09-10-2008, 19:06   |  #7  
Yeni Üye
20 mesaj

bana virüslü pc gonderiyolarsa bende onlara pc lerini gonderirim
nasıl yuklenmiş virüs merak ettim şimdi...

DarkHellKnightX
09-10-2008, 20:55   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

hem bu dosyada zarar veren bir bölüm bulamamışlar hemde virüs diyorlar???

escape
10-10-2008, 02:46   |  #9  
Yıllanmış Üye
183 mesaj

arkadaşım şu an için zararlı bir yönü olmaması ileri zamanda olmayacağı anlamına gelmezasıl önemli olan o virüs oraya nasıl girmiştir bu muhtemelen bir çalışan kaynaklı olaydır coca cola'nın bile formülün bir çalışanı tarafından çalındığını unutmayalım kim bilir ne amaçla kondu oraya

kwasny
10-10-2008, 11:10   |  #10  
Yıllanmış Üye
102 mesaj

Doğrusu bir takım açılardan bakıldığında ilginç görülüyor acaba böyle birşey nasıl olabilir diye.Ama Japonya şirketi şirketi hatasını kabul ediyorsa zaten ediyorda Eee PC'si S101'i toplamaya başlar ve bende bir kullanıcı olarak uğraşmak yerine götürüp geri veririm....

yelkowan
10-10-2008, 23:03   |  #11  
Yıllanmış Üye
602 mesaj

Dikkati çekmemiş ama bence çok korkutucu bir haber.
Okurken tüylerim diken diken oldu sebebi ise asusu gibi bir firmanın bile sattığı hazır pclerin virüs yüklü olarak son kullanıcıya ulaşması.

Birazcık düşünelim bilgisayardan fazla anlamayan mehmet bey sadece msnye bağlanmak için gidip standart bir bilgisayar aldı ve bilgisayar da önemli bir virüs var firma bunu duyurdu sorunlu bilgisayarları geri toplayacağını bildirdi ama mehmet bey ne anlar aynen virüsle yola devam tabi.

Asıl korkutucu olan bu senoryo değil tüylerimi diken diken eden nokta şu bir an için hackerin her bilgisayara ayrı ayrı virüs,trojen Vs... yollamak yerine bilgisayar üretici firmanın üretim aşamasına müdahale ederek yolladığı bir virüsü sisteme dahil ettiğini farzedeleim (Hacker firma çalışanıysa iş daha kolay) böylece her üretilen pc standart olarak o virüsle satışa sunulacak ve tüm bilgisayarlar hackerin elinde! Üretici firma farkına varana kadar hacker istediği bilgisayarda at koşturacak???

Son Düzenleme: yelkowan ~ 10 Ekim 2008 23:10
MystCrose
10-10-2008, 23:22   |  #12  
Yıllanmış Üye
203 mesaj

Yani Sonucta Zarar Vermiyor ama Bilgisayarın Yavaşlamasına Yol Acıyor.

Yani Tercih Edilmemesi Gerekir.