SELAM BEN : Bilgisayar bakım onarım : NASIL YAPILDIĞINI VE YAPILIR KEN NELER KULLANDIĞINI DA ÖREN MEK İSTİYOM LÜTFEN BİLEN VARSA BANA YARDIM EDEBİLİRMİ YANİ YAZA BİLİRMİ BANA
Bilgisayar bakım onarım
ben kasa temizliğini şöle yabıyyorum ilk önce yıldız düz tornavida gerekli parçalar için sonra ekran köpüğü diğer temizlik ekipmanları şeffaf bez saf su alıyorum sonra kasayı yatırıyorum masaya güç kaynağından başlayıp dwd sürücülerini hdd lerine varıncaya kadar herşeyi söküp parçalıyorum sonra kasayı banyoya götürüp köpükle güzelce yıkıyorum suyunu aldıktan sonra kurumak için bırakıyorum o arada ise işlemci fanları söküyorum rem falan işlemciyi söküp fanını şeffaf ve ıslak bir bezle siliyorum metal kısmı ise suyla yıkayıp güzelce kuruladıktan sonra onuda güzelce kuruması için bırakıyorum kalorifer peteğinin üzerine ben o arada rem hdd ve diğer fanların tozunu alıyorum güç kaynağı falan geri toplarken bunu sakın atlama işlemci montajını anakarta yabarken termal macunu sürüp işlemciyi montaj ettikten sonra tekrar geri topluyorum ve pırıl pırıl mis gibi kokuyor ve çalışmasına baya fayda ediyor (işlemciyle uraşırken senden işlemciye elektrik boşalmamasına dikkat et anında bozar monitöre gelince ben tüplü monitör kullanıyorum onuda parçalarını dağıtıp dikkatli bir şekilde temizliyorum elektrikten çeksen bile tüpte halen insanı şoka sokacak yüksek voltaj oldunu unutma eğerki monitörün tüplü ise çok dikkat gerektiriyor klavye mousun elektronik aksamlarını söküp sıcak suyun içine atıyorum bu halde hem bakımını hem temizliğini yabmış oluyorum kolay gelsin saygılar
hahha ne güldüm yaw gerçekten ben kendimii titiz zannederdim :-)
kesko : sizin dediğinizi kimse yapmaz vede bilgisayarını tehlikeye koyupta yapamaz
ben kasa temizliğini şöle yabıyyorum ilk önce yıldız düz tornavida gerekli parçalar için sonra ekran köpüğü diğer temizlik ekipmanları şeffaf bez saf su alıyorum sonra kasayı yatırıyorum masaya güç kaynağından başlayıp dwd sürücülerini hdd lerine varıncaya kadar herşeyi söküp parçalıyorum sonra kasayı banyoya götürüp köpükle güzelce yıkıyorum suyunu aldıktan sonra kurumak için bırakıyorum o arada ise işlemci fanları söküyorum rem falan işlemciyi söküp fanını şeffaf ve ıslak bir bezle siliyorum metal kısmı ise suyla yıkayıp güzelce kuruladıktan sonra onuda güzelce kuruması için bırakıyorum kalorifer peteğinin üzerine ben o arada rem hdd ve diğer fanların tozunu alıyorum güç kaynağı falan geri toplarken bunu sakın atlama işlemci montajını anakarta yabarken termal macunu sürüp işlemciyi montaj ettikten sonra tekrar geri topluyorum ve pırıl pırıl mis gibi kokuyor ve çalışmasına baya fayda ediyor (işlemciyle uraşırken senden işlemciye elektrik boşalmamasına dikkat et anında bozar monitöre gelince ben tüplü monitör kullanıyorum onuda parçalarını dağıtıp dikkatli bir şekilde temizliyorum elektrikten çeksen bile tüpte halen insanı şoka sokacak yüksek voltaj oldunu unutma eğerki monitörün tüplü ise çok dikkat gerektiriyor klavye mousun elektronik aksamlarını söküp sıcak suyun içine atıyorum bu halde hem bakımını hem temizliğini yabmış oluyorum kolay gelsin saygılar
bunları tek başına mı yapıyorsun
yarkadaşım okadar uraşmak istemiyoruz daha kısa yolu yokmu
ya arkadaşlar bilgisayar bakım onarımı nasıl yapıldığını ve yapılmak için neregek tiğini yazacak olan 1 bilen yokmu
LÜTFEN CEVAP VERİN DAHA OLUMLU CEVAP BEKLİYOM SİZDEN LÜTFEN YAZIN
bak kardeş ben elektirikli süpürgeyle bütün fanların bi güzel tozlarını çekerim toz falan kalmıyacak şekilde en az 6 ayda bir işlemcimin izerindeki termal macunu yenilerim eskisini silerim komple sonra yenisini güzelce sürerim e kasa içi temizliğim bitti son sıra geldi masa üstü temizliğe adventec sistem core 4 ile pc ye bi güzel bakı onarım yaptırırım tamam dır pc yani ben böyle yapıyorum ha benim gibi titiz sen eğer ıslak mendille fanlarıda silersin
İşlemci fanını temizlemek için elektrikli süpürgeden vazgeçmem, ucuna kalemin içini cıkarıp tutuyorum ve aralarını alıyorum gerçekten mükemmel oluyor (:
YOK YA ELEKTRİK SÜPÜR GESİ OLMAZ BEN : BİLGİSAYAR BAKIM ONARIMI : NI VE BAKIM ONARIMDA NELER KULANIL DIĞINI ÖRENMEK İSTİYORUM Bİ LİYORSANIZ LÜTFEN YAZARMISINIZ
YAKARDEŞİM ELEKTRİK SÜPÜRGEİSOLMAZ BEN BAKIM ONARIMIN NASIL YAPILDIĞINI VE BAKIM ONARIMDA NELER KULLANILDIĞINI ÖRENMEKİSTİYOM