Bilgisayar Başında Çalışanlar için Egzersiz

kamilulu1980
19-11-2013, 14:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

Gün boyu bilgisayar başında oturarak çalışıyorsanız, metabolizmanız yavaşlayabilir ve kilo alabilirsiniz. Hem sağlığınızıkorumak hem de kilo vermek için bilgisayar başında yapabileceğiniz egzersizleri aşağıda

Egzersiz: Kan akışını arttırmak için, çalışmaya başlamadan önce el, kol ve omuzlarınızdaki kaslarınızı çalıştıracak basit egzersizler yapın.

Adaptasyon: Çalışma alanınızı, sizi en çok rahat ettirebilecek hâle getirin. İş rutininiz sırasında hareketlerinizi kısıtlayabilecek, sizi rahatsız eden engelleri ortadan kaldırın. Çalışırken vücudunuzun pozisyonuna dikkat edin: kötü otuma şekli, klavye ve fare kullanımı sırasında ellerin ve bileklerin uygunsuz yerleştirilmesi ve bilgisayar ve parçalarının yanlış yükseklik veya kurulumda olması, zamanla, çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olur.

Dönüşüm: İşlerinizi bir döngü hâlinde yapın. Örneğin; 3 saat aralıksız bilgisayar kullanıp daha sonra 2 saat dosyalama, telefon görüşmeleri ve başka işlemlerle uğraşmaktansa; bilgisayar, dosyalama, bilgisayar, telefon, şeklinde, bilgisayar başında geçireceğiniz zamanı bölümlere ayırmaya çalışın.

Mola: Bilgisayar kullanırken, en fazla yarım saatte bir, birkaç dakikalık aralar verin. Kollarınızı, omuzlarınızı, boynunuzu ve sırtınızı esnetecek hareketleri düzenli olarak yapmayı ihmal etmeyin.

Durma: Çalışmanız ağrıya neden olmaya başladığında, mutlaka çalışmayı bırakın. Şunu unutmayın; rahatsızlık geliştikten sonra yaşayacağınız iş kaybı, ağrı veya zorlanma anında vereceğiniz aradan çok daha uzun olacaktır.

Kaynak: http://www.penguenspor.com/bilgisayar-basinda-egzersiz.aspx

kamilulu1980 bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]