Bilgisayar Benden Kaçıyor

HPQ-User
27-02-2009, 23:23   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Rearcorner sormuş:
Yaklaşık 1 saattir bilgisayarım açılıp hemen ardından kapanıyor. Format için cd yi sürücüye takıyorum ancak bir süre kilitlenme, ardından başa dönme oluyor. Zaten 1 haftadır bilgisayarımın A: sürücüsünden disket takılı olmadığı halde durmadan ses gelmekteydi. Ben format atacağım ama cd sürücünden midir nedir, bir türlü yakalayamıyorum bilgisayarı. Hatta içindeki bilgileri boş dvd ye kopyalayıp veri kaybı yaşamayayım diyorum ama ne çare? Doğrudan format cd siyle de çalıştırmak istemiyorum. Çünkü hiçbir veriyi yedeklemedim. Cd siz bunu nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Yapmak ta istemiyorum. Önce nero yu yükleyeyim, oradan boş dvdye kopyalarım verileri diyorum, Nero cdsindede sorun aynı oluyor. Sıkıştım kaldım. Nerosuz dvd ye kopyalamayı nasıl yapacağımı söyleyin öyle yapayım ama format atmaya adım atamıyorum ki...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
XP IV, 512 Mb, 3.06, Samsung Dvd Re/Wr

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

MBTGROUP
27-02-2009, 23:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Güvenli modda açılırsa virüs taraması yapın.Virüs yüznden resetlenme olabilir.orjinal xp cdniz varsa onarma yapabilirsiniz format atmmazsınız.

Banned
27-02-2009, 23:59   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Biosa girip biosu resetleyin ve disket sürücüsünü kapatın, kendisinide makinadan sökün. iotsan boot menüden cd/dvd groupu (Fisrt) birinci sıraya, HDD  groupu ikinci sıraya atayın diğer sıralarda birşey varsa onları diseble seçin. Bu şekilde sistemim açılması gerekir ki sizin sorununuz işletim sisteminden değil bios ve boot yapılandırmalaınızdan. Sorun işletim sisteminden olsa ya hall.dll bulunamadı vb. bir uyarı alırsınız yada en azından işletim sisteminin boot ekranını görürsünüz (logosunu).Yukardaki işlemlerden sonra işletim sisteminize kadar gelip ondada soorun olduğunu görürseniz endişe etmeyin sisteminiz masaüstü ise HDD yi söküp başka bir bilgisyara takıp bilgileri yedekleyin, dizüstü ise ubuntu çalışan cd veya ghost boot cd vb. yazılımlarla  dosyalarınıza ulaşıp bilgilerinizi rahatlıka flaşdiske yedekleyebilirsiniz.