bide belki size çok saçam gelecek tecrübesizliğime verin :) işletim sistemi nasıl olacak yüklü olarakmı gelecek yoksa bende xp professional var onu yüklemek istiyorum o nasıl olacak
bilgisayar bilgileri
- 1
- 2
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31326
kasa olarak bu nasıl
FEEL kasalar çok güzeldir ancak 2 problemi var bir kocaman fanlarıyla odadaki tüm tozu emerler 2. si güç kaynakları gerçek değerde değil ve stabil voltaj veremezler ,bildiğim en son halleri bu yöndeydi,herkezde bu yönlerinden şikayetçidir.
sistem konusunda hala önerdiğim ilk sistemi tekrar öneriyorum,4 çekirdek diyorum ati&amd diyorum canawar gibi sistem diyorum :):)
bide 500 watt ın altına bakma bile güç kaynağı olarak
FEEL kasalar çok güzeldir ancak 2 problemi var bir kocaman fanlarıyla odadaki tüm tozu emerler bu mükemmel bir tespit helal sana Diablotical
peki bu xpnin ekran kartını falan desteklememe gibi olayı olurmu daha doğrusu xpyi ve driver ları yükleyince sorunsuz çalışırmı
titi_boss_14FEEL kasalar çok güzeldir ancak 2 problemi var bir kocaman fanlarıyla odadaki tüm tozu emerler bu mükemmel bir tespit helal sanatşkr ancak çözümüde var biraz uğraşla tabikisilikon tabancasıyla yada gerdirme yoluyla fan dairesine siyah bayan çorabı hani şu naylon olanlardan :) koyarsınız 2 kat idare eder:)
ama güç kaynağına bi çözüm yk tabiki 550watt die gelio gerçeği 400 bile değildir eminim çok dandik,içine sağlamından örnk:highpower bi supply işini görecektir.
peki siz bu parçaların (Ram anakart falan filan) birbirine uyup uymadığına nasıl karar veriyosunuz yani bunu belirleyenler neler
anakartın özelliklerinde neyi desteklediği zaten yazıyor.meselaa ana kartının DDR2 667_800_1066 Mhz ram desteği varsa sen DDR2 667_800_ veya 1066 Mhz olan ramlerden alacaksın, DDR3 Ramleri uymaz, ekran kartına gelince anakartın AGP destekli ise AGP alıcaksın, PCI Express destekli ise PCI Express ekran kartı alıcaksın yani DDR2_DDR3_DDD4 hepsi uyar mesela DDR2 ram ile DDR3 ekran kartı kullanabilirsin, burda önemli olan bütün parçaların anakarta uyması, bu verdiğim linkteki anakartı incele ram tipi,ram hızı,ekrankartının tipi
vs hepsi yazıyor, örnek bu anakart PCI Express x16 destekli DDR2_DDR3_DDR4 hepsiyle sorunsuz çalışır. ama ramler illaki DDR2 olacak umarım anlatabilmişimdir.
chipset ve soket tipi ne işe yarar bide cpu bus hızı
bide bu ekran kartında 512MB RAM yazıyo bu ne anlama geliyo
kanki bune yaww bu nasıl bir çözüm bulma yöntemi seni ayakta alkışladım walla silikon tabancasıyla yada gerdirme yoluyla fan dairesine siyah bayan çorabı hani şu naylon olanlardan :) koyarsınız 2 kat idare eder:)
şimdi sistem hemen hemen tmm sayılır emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim ben sistemi aşağıya yazayım bi bakarmısınız herhangi bir uyumsuzluk sorunu olurmu bide vatan dan bi kasa önerebilirmisiniz power supply ayrıda olabilir ama makul bi fiyatta
Anakart:
HardDisk:
İşlemci :
Ram :
Ekran Kartı:
Monitör :
Klavye Mouse
Hoparlör
DVD yazıcı
aaaa şimdi aklıma geldi bunuda cahilliğime verin ses kartı nolacak??
SOKET AM2 AMD-PHENOM 9850 BLACK 262 USD + KDV
SOKET AM2 MSI-K9A2 PLATINUM 163 USD + KDV
DDR2 SDRAM KINGSTON-1 GB DDR2 800 x 2 50 USD + KDV
PCIE MSI-RX3870-T2D512E 195 USD + KDV
SATA2 SEAGATE-500 GB SATA2 32 MB NCQ 109 USD + KDV
TFT LCD SAMSUNG-740N 212 USD + KDV
CD YAZICILAR LG-COMBO 32 USD + KDV
KASA ASUS-TA9A1 59 USD + KDV
KLAVYE-MOUSE SET A4TECH-KBS2830 25 USD + KDV
TOPLAM : 1107 USD + KDV
KDV DAHİL TOPLAM : 1 306,26 USD
toplanan sistemlere baktım hala bu sistemden daha performanslı olabilecek sistem görmedim
tabi bu sistemden kasayı çıkarıp yerine 500 550wattlk bi kasa koymak şartıyla.
istersen ekran kartınıda değiştirip ati 4850 düşünebilrsin
ama hertürlü bu sistem cevaplarda toplanan intel sistemlerini ezecektir..
4ever AMD&ATI
metropoltilkisitoplama bilgisayarın daha iyi olacağını bende tahmin ediyorum ama dediğin gibi güvenilir bi bilgisayar satıcısı tanımıyorum marka pc almak zorundayım yani...PRo 2000 serilerine ne dersinhttp://www.hepsiburada.com/depar ... 34&sp=brand=pro2000
unutma toplama bilgisayar almadığında Genelde En çok ekran kartı konusunda zarar görülür çünkü ekran kartlarını genelde paylaşımlı koyuyorlar..
- 1
- 2