Merhaba arkadaşlar 2 aylık gibi uzun bir süre tatildeyim bugün yeni geldim bilgisayarımda hafiften kasmalar vardı gitmeden önce şimdide fifa 2012 girince 15-20 dkya gelince bilgisayarım kapanıyor.Fakat bu soğutma olaylarından falan anlamıyorum acaba hangi donanımın nekadar ısındığını ne kadar ısınması gerektiğini falan öğrenebileceğim bir program varmı ?
Bilgisayar bir süre sonra kapanıyor
Peki parçaların olması gereken ısı dereceleri kaç ??
Arkadaşın dediği programdaki sıcaklıkları buraya teker teker yazarsan, sorunu çözebilmemiz kolaylaşır. Ama büyük ihtimalle kasa fanlarınız fazla tozlandığı için böyle bir durum oluşmuştur;
1. Kasanın içindeki bütün parçaları temizleyin
2. Ekran kartı driverlarını güncelleyin
İşlemci ortalama sıcaklık 86*C
Anakart sıcaklık 49*C
Ekran kartı 56*C
Hard disk 38*C
işlemci dışınca diğerleri normal gibi işlemci fanını değiştir yada kasayı aç işlemci fanına saç kuratma makinesini soğuk moda al tozlardan temizlenene kadar tut veya üfle senin tercihin ama işlemci sıcaklığın pek normal değil temizledikten sonrada düzelmezse yeni bir işlemci fanı al
Teşekkürler işlemciye yarın termal macun sürecem . Fanını zaten sürmüştümde termal macunu sürmeyi unuttum yinedee teşekkürler
İşlemci ortalama sıcaklık 86*CBu sıcaklıklar bilgisayar yükte değilkenki ( Herhangi bir işlem yapmıyorken) sıcaklıklarsa hem işlemci de hem de ekran kartında sorun var demektir. Bilgisayarın içini iyice temizleyin. Ekran kartının fanını dahil. Termal macunu da yenileyin, bir değişme olmazsa yeni işlemci soğutucu ve kasa fanı almanız gerekebilir.Anakart sıcaklık 49*C
Ekran kartı 56*C
Hard disk 38*