bilgisayar boot bile yapmıyor

majik
24-01-2008, 00:37   |  #1  
majik avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj

arkadaşlar akşam arkadaşımın biri bilgisyarını getirdi ben sorunlarını halledip hdd sini çıkardım kendi pc me takıp bendeki oyunları onun hd sine aktardım snrasında pc yi toplayıp açtım ama pc de hiç tepki yok  boot bile yapmıyor format atsam bu neden kaynaklanmış olabilir ve nasıl çözerim teşekkürler

kendi ekran kartımı denedim aynı

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 24 Ocak 2008 10:21
egemengiga
24-01-2008, 12:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

PC de hic tepki yok derken ekrana goruntu geliyor mu? eger goruntu de gelmiyorsa hdd yi sokup takarken elin diger parcalara dokunmus olabilir. ornegin RAM ler, birden fazla RAM kullaniyorsa hepsini sök ve sadece birisini sıkı bir sekilde yerine yerlestir. ayni sekilde ekran kartini da... bilgisayardan beep(bip) sinyal sesleri de mi gelmiyor? anakart speakar a bagli mi kontrol et. eger bu tarz bir sorun degilse cozmek daha zor olacaktir. parcalari tek tek baska sistemlerde test etmek gerekir. en kotu ihtimal...

majik
24-01-2008, 12:51   |  #3  
majik avatarı
OP Üye
89 mesaj

tek bir ram var ve monitor kapalı sinyali veriyor pc açıkken ekran kartında değil ekran kartını algılıyor bioasa bile giremiyorum ben ram den şüpheleniyorum zaten kotrol edemediğim ram ve anakart kaldı kendi pc m de ddr 400 ram olduğu için deneyemiyorum

rami çıardım olmasıyla olmaması arasında hiçbi fark yok bozulmuşmudur he,m bu kadar kolay mı ddr2 böyle çabuk bozulduğundan mı ucuz

Son Düzenleme: majik ~ 24 Ocak 2008 13:10
egemengiga
24-01-2008, 15:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

ddr2 nin ucuz olmasiya bozulmasinin hic alakasi yok. ilk ciktigi zamanlar ddr2 ler ddr1 lerin neredeyse 2 kati pahaliydi. suanda piyada cok fazla ddr2 bellek var ve bu yuzden fiyatlari uygun. ddr1 ler ise piyasada az ve bu yuzden daha degerli...

once anakartin speaker baglantisini kontrol et:

bazisinda su sekildedir ve anakarta takilir:

bazilarinda speaker kasanin ön tarafindadir sadece kablosu anakarta baglanir:

bazilarinda da anakartin uzerinde yapışıktır(sarı IDE baglanti noktasinin yanindaki siyah silindir):

majik
24-01-2008, 15:34   |  #5  
majik avatarı
OP Üye
89 mesaj

en alttaki resimde arka planda oan speaker yazan kablo dan var fakat bağlı değil ben onu 4 çıkışlı bir yuvaya taktım kablo da 2 çılkış var fakat ses yok taktığım yerde
CD_IN1 yazıyor zaten başka da bir yere olmuyor ortadaki resmin olduğu yer msı anakart şimdi klavyeye enerji gelmiyo fareye geliyor kasa fanları ve işlmci fanı çalışıyor kasanın led leri yanıyor
ram bozulmuş olabilir mi ram i çıkarıp çalıştırdım hiç bi fark yok fakat kendiminkinde çıkardığım zaman 1 uzun 2 kısa sinyal sesi geldi tabi ötekinde duyma şansım yok
ram gitmişmidir yani bozulma belirtisi de yok görünüş olarak sağlam cevap yazarsan memnun olurum egemengiga

Son Düzenleme: majik ~ 24 Ocak 2008 15:36
egemengiga
24-01-2008, 15:40   |  #6  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

ne yaptin!!! CD_IN1 yazan yere takilir mi hic oKahkaha. anakartin da uzerinde speaker yazmasi gerekiyor. yada buzz yazar. reset SW, power SW, hdd led, power led... bunlarin bagli oldugu yerin yakininda bir yerdedir. eger uzerinde yazmiyorsa anakartin kitapcigindan ogrenebilirsin. kitapcik yoksa buradan modeline gore indirebilirsin:

RAM ler kolay kolay bozulmaz ama buradan gormeden, denemeden yorum yapmak zor.

majik
24-01-2008, 15:53   |  #7  
majik avatarı
OP Üye
89 mesaj

peki boot bile yapmadığına ne dersin hiç tepki yok

egemengiga
24-01-2008, 15:55   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

zaten tepki yoksa, RAM, ekran karti, anakart... hepsi olabilir. tek tek denemeng erekiyor. bir teknik servise goturun. bu konuda deneyimli degilsen daha fazla ugrasma saglam olanlari da bozarsin.

sabit diski ayni yerine mi bagladin? kablo olarak. kasayaa olan butun baglantilari cikar elektrik kablosu ve monitor dahil. sonra pili cikar ve 15-20sn bekle. sonra pili tak ve calistir.

deneyim yoksa unutma teknik servise gotur.

Son Düzenleme: egemengiga ~ 24 Ocak 2008 15:58
majik
24-01-2008, 15:57   |  #9  
majik avatarı
OP Üye
89 mesaj

ok teşekkürler sağol