win xp 64 bit kurulumu yapıyordum. format kısmını geçtim kırmızı çizgi doldu ve bilgisayar kendine restart attı ve bu hale geldi.Bios'ada girmiyor. Kendim bir çok çözüm yolu denememe rağmet başaramadım. Sizlerinde yardımıyla çözeriz umarım. Benim düşüncem hdd'ye güle güle demem gerekicek galiba :)
Bilgisayar burdan sonra açılmıyor (Resimli) Acil..
klayyeyi gormuyor olabilir pc usb den takılıysa klavyen bide normal tak oyle dene
Donanım problemi olduğu ortada usb soketlerindeki aygıtları çıkar yada çalıştığından emin olmadığın TV kartı vs varsa onları çıkartıp dene.Yada Gökhan'ın dediği gibi klavye kaynaklı olabilir.
resimde de görüldüğü gibi makinada 2 disk takılı ve 2 side slave olarak takılı. jumper ayarlarından windows kurulu olan diski master olarak değiştirip yeniden açmalısınız. bunların dışında disk var mı (sata disk)? varsa onları çıkartıp açmayı denemelisiniz. bu arada 2 diskte cable select olarak olarakta takılmış olabilir. bunları gözden geçirmelisiniz.
resimde de görüldüğü gibi makinada 2 disk takılı ve 2 side slave olarak takılı. jumper ayarlarından windows kurulu olan diski master olarak değiştirip yeniden açmalısınız. bunların dışında disk var mı (sata disk)? varsa onları çıkartıp açmayı denemelisiniz. bu arada 2 diskte cable select olarak olarakta takılmış olabilir. bunları gözden geçirmelisiniz.şimdi şöyle bişey var. win yüklerken bu sorun ortaya çıkan hdd takılıyken bu ekrandan ileri gitmior
ikiside takılıyken yine bi fark olmuor. 1. ye sistem yüklü hdd taktım dierinide yüklerken bu hale geleni dedim 1. de sistem yüklü hani açılırda en azından pc açılınca diğer hdd deki c yi biçimlendireyim diye düşündüm oda olmadı fakat dediğim gibi sadece sistem yüklü olan hdd taktığımda açılıo pc sorunsuz açılıo sanırım dier hdd pert :)
farklı kablolara takarak denemelisiniz. IDE 0 a windows yüklü olanı, IDE 1 olana da sorunlu olduğunu düşündüğünüzü takın ancak dediğim gibi jumper ayarlarını IDE 0 (windows olan) master diğeri de slave olsun makina açıldığında da sorunlu dediğiniz diski lowlevel formatlayarak sorunlu (bad sektör) varmı diye kontrol etmelisiniz. resme göre dediğim gibi 2 diskte aynı kabloda ve slave olarak görülüyor muhtemelen jumper ayarları sorunlu bunu gözden geçirmelisiniz.
resimde de görüldüğü gibi makinada 2 disk takılı ve 2 side slave olarak takılı. jumper ayarlarından windows kurulu olan diski master olarak değiştirip yeniden açmalısınız. bunların dışında disk var mı (sata disk)? varsa onları çıkartıp açmayı denemelisiniz. bu arada 2 diskte cable select olarak olarakta takılmış olabilir. bunları gözden geçirmelisiniz.dediğiniz ayarlar biostan yapılıyorsa biosa girmiyor hasarlı oldunu düşündüğüm hdd takılıyken. Fakat sistem yüklü olan hdd ile sorun yok. f8e veya del'ede basmayı denedim onlarlada ileri gitmedi... acaba dedim format cd sindenmi kaynaklanıor diye diğer harddiski taktım sağlam cd vardı win 7, onu kurmak için dwd 1. boot hdd 2. olarak ayarladım pc kapattım ve diğer sistem yüklemeye çalıştığım hdd taktım fakat yinede bi sonuç elde edemedim.
kobaydan kastınızı anlamadım ama.arızalı olan hdd benim eski harddiskim onu sistem kontrolü için kobay yapmıştım acaba hangi sistemde pc daha güzel çalışıyor babında. win 7 kurdum beğenmedim driver sorunu ortaya çktı bendexp 64 bit kurayım dedim cd bozuktu heralde hdd yi bu hale getirdi ... birde dediğiniz 0-1-2-3.. dediğiniz yerlerde 0 a sağlam olanı 1 ede eski hdd yimi takayım onumu diyorsunuz ?
sata diskler içinde anakart üzerinde SATA portlarının yanlarında port numarası vardır. 0,1,2,3.. gibi kuruluş yaptığınız diski 0 a diğerini de 1'e takarsanız sorun giderilecektir.
master (windows kurulu) olanı 0'a, diğerini de 1'e takınız.0 diye bir yer yok
1-2-3-4 var
ikisi siyah ikisi kırmızı anakartta bu http://usa.asus.com/Product.aspx?P_ID=PYvbfOokwxUzJky31 e sistem kurulu olanı 2. ye de diğerini taktım yine aynı olay yine açılmıyor.
Son Düzenleme: Gökhunerturkan ~ 29 Eylül 2009 00:54