Bilgisayar çalışıyor ama görüntü yok !Acil!!!

xNomadx
29-02-2012, 15:10   |  #1  
xNomadx avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
68 mesaj

Öncelikle iyi günler Arkadaşlar bu başlıkta bir çok konu var ama işe yaramadı.
1 hafta önce kardeşim kasanın içi ile oynamış şuan ekrana görüntü gelmiyor bende basit olarak yapılabilecekleri yaptım.(kabloları sıklaştırma ekran kartını yeniden takma  bios pili vs.
Bir sonuç alamadım bende parçaları başka pclerde test ettim.İşte böyle

Ekran Kartı Çalışıyor. (denedim)
Ram Çalışıyor. (denedim)
HDD Çalışıyor. (Denedim) 
Bu Üç ünü Arkadaşın Pc de Denedik çalışıyor.
Evdeki Başka bir PSU ile sistemi denedim aynı hatayı verdi.
Sadece anakart ile işlemci kaldı onları başka bir pc de denemem biraz zor.
Anakart veya işlemciye birşey olduğuna eminim ama hangisinin arızalı olduğunu çözemedim işlemcinin fanı dönüyor.Birde pc açılırken bios bütün parçaları test ettikten sonra bir bip sesi çıkarıyordu o artık çıkmıyor.

NOT:Anakart üzerindeki onboard vga'da çalışmıyor.(önceden çalışıyordu)

Hangisinin arızalı olduğunu nasıl anlarım .Lütfen yardım edin...

Son Düzenleme: xNomadx ~ 29 Şubat 2012 15:11
Yetenek
29-02-2012, 15:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
508 mesaj

anakart gibi duruyor ama bu en son çözüm olarak elinde bulunsun... Aynı sorun yeni bilgisayar topladığımda başıma geldi. Sonradan biraz araştırdım çözüm bulamadım ve kasanın içine baktığımda işlemciye güç veren güçkablosunu bağlamadığımı fark ettim. Onu takınca sistem çalıştı. sende o yüzden kablolarını sırası ile kontrol et. İşlemci fanı işlemciden bağımsız çalışır bir alakası yoktur ve zaten farklı bir kaynaktan gücünü alır o yüzden fanına bakara işlemci hakkında yorum yapılamaz. Bunları iyicene kontrol et baktın  olmadı geri bize dön ama çok büyük ihtimal ile Benim gibi işlemciye güç veren kabloyu takmadığından bilgisayar başlamıyor. Çünkü onboard ekran kartı durduk yere bozulmaz.

LENO7
29-02-2012, 15:36   |  #3  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Bu sorunun aynısını birkaç arkadaş yaşadı ve hepside aynı senin gibi başka bilgisayarda denediler...sorun yoktu..Sonra ben evlerine gittim..ekran kartına baktım iyice yerleştirmemiş..Ekran kartını bastırtım anakarta iyice yerleştirdim görüntü geldi...

xNomadx
29-02-2012, 15:40   |  #4  
xNomadx avatarı
OP Üye
68 mesaj

tekrar kontrol ettim.güç kaynağından anakarta direk takılan kabloları kontrol ettim.Hiç birinde sıkıntı yok.işlemcinin güç kablosu 4 pinli olan çıkış mı?eğer o ise tam takılı. 

Anakart modeli:Gigabyte GA-G31M-S2L

xNomadx
29-02-2012, 15:45   |  #5  
xNomadx avatarı
OP Üye
68 mesaj
Alıntı: LENO7  
Bu sorunun aynısını birkaç arkadaş yaşadı ve hepside aynı senin gibi başka bilgisayarda denediler...sorun yoktu..Sonra ben evlerine gittim..ekran kartına baktım iyice yerleştirmemiş..Ekran kartını bastırtım anakarta iyice yerleştirdim görüntü geldi...
Denedim kardeş onları. hemde 2 ekran kartını da değiştirerek denedim.

Jubei76
29-02-2012, 17:53   |  #6  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj
Alıntı: xNomadx  
Öncelikle iyi günler Arkadaşlar bu başlıkta bir çok konu var ama işe yaramadı.
1 hafta önce kardeşim kasanın içi ile oynamış şuan ekrana görüntü gelmiyor bende basit olarak yapılabilecekleri yaptım.(kabloları sıklaştırma ekran kartını yeniden takma  bios pili vs.
Bir sonuç alamadım bende parçaları başka pclerde test ettim.İşte böyle

Ekran Kartı Çalışıyor. (denedim)
Ram Çalışıyor. (denedim)
HDD Çalışıyor. (Denedim) 
Bu Üç ünü Arkadaşın Pc de Denedik çalışıyor.
Evdeki Başka bir PSU ile sistemi denedim aynı hatayı verdi.
Sadece anakart ile işlemci kaldı onları başka bir pc de denemem biraz zor.
Anakart veya işlemciye birşey olduğuna eminim ama hangisinin arızalı olduğunu çözemedim işlemcinin fanı dönüyor.Birde pc açılırken bios bütün parçaları test ettikten sonra bir bip sesi çıkarıyordu o artık çıkmıyor.

NOT:Anakart üzerindeki onboard vga'da çalışmıyor.(önceden çalışıyordu)

Hangisinin arızalı olduğunu nasıl anlarım .Lütfen yardım edin...

kardeşin kasanın içi ile oynamışta tam olarak ne yapmış ayrıca bu kardeşim dediğin kaç yaşlarında ve en son olarak şunu söyleyebilirim,baktın hiç bir şey çözüm olmadı anakartı ver garantiye sistem açmıyor ve görüntü vermiyor dersin.

huseyinekrem
02-03-2012, 09:02   |  #7  
huseyinekrem avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
124 mesaj

boş ram slotun varsa veya 1 den fazla yerin varsa yerlerini deiştir biosu sıfırlayınca böle sorun çıkartıyodu bizim internet kafede..