Öncelikle merhaba
Bilgisayarımın güç tuşuna basıyorum herşey çalışıyor ama ekrana görüntü yok bütün yolları denedim bios sıfırlama, ram çıkartıp takma vb şeyler uğraşıyorum uzun zamandır yardım edin lütfen
Anakartta cb veya c6 diye hata veriyor
Öncelikle merhaba
Bilgisayarımın güç tuşuna basıyorum herşey çalışıyor ama ekrana görüntü yok bütün yolları denedim bios sıfırlama, ram çıkartıp takma vb şeyler uğraşıyorum uzun zamandır yardım edin lütfen
Anakartta cb veya c6 diye hata veriyor
Hata kodunu nasıl okudun bilmiyorum ama bu sorunu çözmek için yeterli değil. makina açıldığında bip sesleri duyuyorsan uzunluk ve sayılarını yazarsan sorun daha kesin olarak tespit edilebilir.
Bu sorunun oluşma nedeni genelde ram yada ekran kartı kaynaklıdır nadiren cpu yada başka donanımlarda olabilir, makinanı harici ekran kartıyla kullanıyorsan farklı bir kart denemeyi veya mevcutsa onboart ekran kartından görüntü almayı deneyebilirsin. sistemdeki ram modüllerini çıkartıp sadece biriyle test edebilirsin, sadece tek ram modülün varsa soketini değiştirip deneyebilir, yada ram modülünü değiştirmeyi deneyebilirsin.
İşlemciyle alakalı bir sorun olabilir. Ya fan cpu üzerine tam oturmamıştır veya da işlemci soğutucusu fan görevini görmiyordur. Bellek-ram yenileme, veya mevcut ramlerin slot değişimini yapmayı deneyiniz. Ekran kartını çıkarıp, onboard vga (yani anakartın görüntü çıkışı) kullanmayı deneyebilirsiniz.