Arkadaşlar bugün bilgisayarım çöktü gibi bişey oldu.Akşam yatmadan önce bilgisayar çalışıyordu.Bu sabah bilgisayarı açtığımda her zamanki gibi oturum seçme bölümü geldi.Oturum ismi Administrator'dü.Tıkladım.Karşıma küçük bir pencere çıktı.Pencerede "Hasar görmüş veya güvenlik ayarları sebebiyle açılmayan profil. Uyarı:Kayıt defterinde bazı girdiler çalıştırılamadı.Okunamıyor/hasarlı/bozuk olabilir." gibi bişey yazdı.Bende "Tamam" 'a tıkladım.Tekrar bir pencere açıldı ve "Oturum açılamıyor.Bu sebeple geçici bir oturum açılacaktır.Bilgisayarı kapattığınız zaman bu oturum silinecektir."dedi. "Tamam" 'a tıkladım.Bir süre sonra yeni bir oturum açıldı.Masaüstünde Bilgisayarım, Belgelerim, Ağ Bağlantılarım ve İnternet Explorer'den başka bişey yoktu.Belgelerim klasörünün içinde bulunan tüm dosyalar silinmişti.C ' ye girmeye çalıştım.Karşıma dosya türü seçme ekranı geldi.Bu bir virüsten kaynaklanıyormuş.Yeni açılan bu oturum virüsleride beraberinde getirmiş.Avast hala çalışıyordu.C'yi taradım.Bir virüs bulundu.Tabi sadece %4'lük kısmı taradı.Sonra C ' nin özelliklerinden araçlar kısmında bilgisayarın hatalarını açılışta taramaya ayarladım.Bilgisayarı yeniden başlattım.1/5 Dosyalar doğrulanıyor bölümünde 40507 dosya doğrulanamadı dedi.Ayrıca taramanın diğer kısımlarında da bozuk şeyler buldu ve düzeltti.Düzeltmeden sonra bilgisayar tekrar açıldı.Bozuk oturuma tıkladım.Bu sefer farklı bir yazı çıktı. "Bazı girdiler çalıştırılamıyordu.Ancak dosyalar kurtarıldı." gibi bişey yazdı.Bozuk dediğim oturum açıldı.Herşey yerli yerindeydi. İlk önce sevinmiştim.Ama sağ alt köşede Avast simgesinin yanında ünlem ilareti çıktı ve "Bozuk Dosya" diye bişey çıktı.Altta resimde göstereyim:
Bu bozuk dosya uyarılarından o kadar çok çıkıyorki sormayın.Buna bir çözüm yolu söyleyin arkadaşlar ne yapabilirim.Nasıl eski haline getirebilirim bu bilgisayarı??
Bilgisayar Çöktü gibi bişey oldu.
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
109 mesaj
Son Düzenleme: omerfarrap1 ~ 05 Eylül 2008 11:30
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
870 mesaj
format at dicem ama klasik bi cevap olucak ayrıca resim gözükmüyor vede en iyisi işletim sisteminin cd sini takıp onarmayı dene bence
OP Yıllanmış Üye
109 mesaj
HİPNOZUMformat at dicem ama klasik bi cevap olucak ayrıca resim gözükmüyor vede en iyisi işletim sisteminin cd sini takıp onarmayı deneArkadaş Bilgisayarda o kadar çok belge varki sorma.Bu dosyalar çok önemli.Silinmemesi gerekiyor.Ama dosyaları D ye at.Sonra format at dersen ayrı.Ayrıca Cd'yi takıp onarınca dosyalar silinmiyosa bi deneyeyim
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
omerfarrap1Arkadaş Bilgisayarda o kadar çok belge varki sorma.Bu dosyalar çok önemli.Silinmemesi gerekiyor.Ama dosyaları D ye at.Sonra format at dersen ayrı.Ayrıca Cd'yi takıp onarınca dosyalar silinmiyosa biCd'yi takıp onarınca dosyaların silinmez!Son Düzenleme: Feel Good ~ 05 Eylül 2008 12:23
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj
önce chip dergisinin pc onarma cdsiyle deneyin kurtaramazsanızsa hard diskinizi götürüp başka bir pcye takın ve bilgileri ona aktarın sonra pc format atın tekrar yükleyin.. muhasebe prog varsa onun dosyalarının uzantısını tespit edin aynı yerine koyarsanızsa onlarıda otomatikmen kullanırsınız...