Bilgisayar Donma Sorunu ( Yardım Lütfen)

karbey1
03-01-2014, 07:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2014

Merhaba arkadaşlar. 

Çok uzun zamandır yaşadığım bir sorun ve ne yapıp ettiysem çözüm bulamadım. Öncelikle işe bilgisayarımın parçalarını tanıtmakla başlayayım ki sorunla alakalı konuşmadan önce gözümüzde az çok canlansın bilgisayarın donanımı. 

Anakart : Gigabyte G41M-Combo
İşlemci : Pentium 4  3.0Ghz ( Düşük biliyorum :) )
Ram :  4gb Kingston DDR3 SDRAM
Ekran Kartı : 1gb Nvidia GeForce 8400GS (Fansız üzerinde büyük demir var ısınmasını geciktirmek için sanırım)
HDD : Toshiba 500gb. ( ATA sanırım aida64'ten baktığımda ATA Device olarak açıklıyor)
Power Supply : Frisby 300W
İşletim Sistemi : Windows 8

Evet arkadaşlar donanım bu. Şimdi gelelim soruna. 
Bilgisayarımın ana kartı yanması sonucu bu ana kartı aldım. Hazır almışken bir kaç ek bir şey daha alayım dedim üzerine yukarıda yazan hdd ekran kartı ve ram'i aldım. Oyun oynarken ufak takılmalar olduğunu farkettim önemsemedim vesaire. Birden kitlendi kaldı. Hiç bir şey yapamıyorum. Sadece bilgisayarı kasadan yeniden başlatmam veya tamamen kapatmam gerekiyor. Bazen bilgisayar tamamen kendi kendine kapanıyor. Power supply'nin arkasında I / O (sigortasını) kapatıp açtıktan sonra açabiliyorum kendiliğinden kapandığı zaman. 

Ne yapabilirim diye düşündümde denediğim çözüm yollarının bir faydasını göremedim. Sürücüleri güncelledim. Termal temizliğini yaptım. Fanları temizledim. Hatta power supply'i açıp onunda içini temizledim. Sistemi tekrar tekrar kurdum. Olmadı. 

Parçalara baktığımda alttaki resimde işaretlediğim alan ve power supply dokunulmayacak kadar ısınabiliyor. Hatta buna çözüm olsun diye yazın serinlemek için aldığım fanı koydum sadece donmadan oynayabilme süresini arttırdı, sorun çözülmedi.


Çözüm ne olabilir veya hangi parçalarda sorun olabilir bunu öğrenebilirsem ona göre bir plan yapacağım kendime göre. Yardımınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: karbey1 ~ 03 Ocak 2014 07:53
mhmt06
03-01-2014, 19:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

poweri yükseltmen lazım.  500 watt al.  ayrıca işlemcin ddr 3 desteklemiyor olabilir.