Bilgisayar Donma Sorunu

FluxXx
17-09-2017, 15:10   |  #1  
FluxXx avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba Arkadaşlar,

Bilgisayar sistemimi toplayalı 4 ay oldu. Yalnız bir gün bile adam akıllı oyun oynayamadım. . Hangi oyuna girersem gireyim kısa süre sonra oyun donuyor. Teamspeak ve Discord'dan sesim arkadaşlarıma gidiyor ama masaüstüne dönemiyorum. Görev yöneticisi açılmıyor. Teknik servise gönderdim parçaları RAM ve işlemcim sıfır geldi. Anakart ve ekran kartında sorun gözükmediği bilgisi verildi. BIOS güncel. Windows Samsung 960 EVO SSD'mde kuruluydu. Harddisk'e kurdum yine aynı sorun oldu. Diğer SSD 750 Evo kurdum sorun yine aynı. Isınma değerleri bütün parçalarda normal. Güç kaynağı iel ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. Tek servise gitmeyen parça o kaldı :D Sistemi ilk topladığımda 550W güç kaynağım vardı onda böle problemlerim yoktu. Ne zaman yeni kasa ve modüler 650W güç kaynağı aldım bu donma sorunu başladı. Bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

(CHIPonline'da ilk konu açışım. Yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.)

Şimdiden teşekkürler.

Sistem Bilgilerim
  • Windows 10 Pro 64-bit
  • Intel i7 7700K
  • MSI Z270 Gaming Pro Carbon
  • nVidia MSI GTX 1060 6 GB
  • Google Chrome
  • - Kullanmıyorum -
  • 16 GB
  • Android 7.0 (Nougat)
  • - Bilmiyorum -
  • Turkcell
excel_mustafa
17-09-2017, 21:13   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 553
4,480 mesaj

-ekran kartında ve anakartta 6pin veya 4pin güç girişi varsa bağlı olup olamadığından emin ol

-psu yeterliliğini hesapla:http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/

-imkanın varsa kaliteli bi psu ile test et.

-tüm anakart driverları ve directx,phsyx gibi eklentlerinn eksiksiz olduğundan emin ol (özellikle çipset driver ı).

-ramaların frekans ve kanal sayılarının anakarta uygun olduğundan emin ol.

Son Düzenleme: excel_mustafa ~ 17 Eylül 2017 21:15